Telefon çekmeyen köyün çilesi! Yangın çıktı, itfaiyeyi arayamadılar - Son Dakika
Yaşam

Telefon çekmeyen köyün çilesi! Yangın çıktı, itfaiyeyi arayamadılar

Çankırı Yapraklı ilçesi Bademçay köyünde yıllardır telefon çekmiyor. Geçen günlerde çıkan yangından sonra köylüler itfaiye ekiplerine 1 saat sonra haber verebildi. Sevdikleriyle konuşmak için çatıya ve ağaçlara çıkan köylüler devlet büyüklerinden yardım istedi.

29.08.2019 09:07  Güncelleme: 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bademçay köyünde cep telefonları çekmediği için halk minareye, yüksek tepelere, evlerin çatısına ve ağaçlara çıkarak telefonla konuşuyor. Geçtiğimiz günlerde Pirgayip köyünde çıkan yangının 1 saat sonra itfaiye ekiplerine haber verilebildiği bölgede, olay sonrası geçici bir süreliğine cep telefonlarının kullanılabildiği öğrenildi.

YARDIM BEKLİYORLAR

Köy Muhtarı Fahri Şentürk yaptığı açıklamada, "Cep telefonlarımız çekmiyor. Köyümüzde yangın olduğunda yada hastalanan olduğunda normal olarak biz evimizden telefonlarımızla arama yapamıyoruz. Yakın bir köyde yangın oldu. O yangın bizim köyümüzde de olabilir. Maalesef haberdar etmemiz çok zor oluyor. Çıkıp bir tepeden arayacağız. Cep telefonlarımızın artık çalışmasını istiyoruz. Gençler köye geldiğinde ne interneti var ne cep telefonu var daha sonrasında durmuyorlar ve gidiyorlar. Cep telefonuyla en son çocuklarımla 1 hafta önce Çankırı merkezden görüştüm. Bu konuyla ilgili devlet büyüklerimizin ilgilenmesini istiyoruz" dedi.

Telefon çekmeyen köyün çilesi! Yangın çıktı, itfaiyeyi arayamadılar

"ÇOCUKLARIMIZA HASRET KALIYORUZ"

Köy sakinlerinden Naciye Emekli, "Ben köyümüzü geliştirmek için ev yaptım. Ama bir cep telefonuyla görüşemiyoruz. Çocuklarımıza hasret kalıyoruz. Şehre inmeyince zirvelere çıkmayınca telefonla görüşemiyoruz. Biz 1940'ları yaşamak istemiyoruz. Çağ atladık. Köyümüzün gelişmesini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Telefon çekmeyen köyün çilesi! Yangın çıktı, itfaiyeyi arayamadılar

"ZİRVELERE ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"

Köy imamı Ömer Seçkin ise, "Ben 1 buçuk yıldır bu köydeyim. Köyde cep telefonuyla birisiyle görüşmek istediğimizde yüksek zirvelere çıkmamız gerekiyor. Acil bir durum olduğunda hiç bir yere telefonla iletişim sağlayamıyoruz. Şehre indiğimizde anne ve babamızı arayabiliyoruz onun haricinde kimseyle görüşemiyoruz" şeklinde konuştu.

Köy sakinleri telefonla konuşmak için minare, yüksek tepe ve evlerin çatısına çıkarak telefonla şebeke aramaya devam ediyor.

Telefon çekmeyen köyün çilesi! Yangın çıktı, itfaiyeyi arayamadılar
Telefon çekmeyen köyün çilesi! Yangın çıktı, itfaiyeyi arayamadılar
Telefon çekmeyen köyün çilesi! Yangın çıktı, itfaiyeyi arayamadılar
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Telefon çekmeyen köyün çilesi! Yangın çıktı, itfaiyeyi arayamadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • mehmet yılmaz: köyünüze sabit hatlı telefon yaptırmayın onda sonra devlet ten yardım bekleyin ne güzel 4 1 Yanıtla
    adanalı: türk telekom sabit hat devletin mi? en son 2004 de akp "özelleştirmişti" yok parasına... osuruk milliyetciliği yapma istersen 1 1 servet: mal adanalı sabit hat devletinmi diyor yorumu okusana adam sabit hat alın diyor 1 0
  • Hüseyin: sizin yine köyde çekmiyor biz İstanbul'un göbeğinde Esenler'deyiz çok yerde çekmiyor özellikle evlerde 4 0 Yanıtla
  • şezlong: NERDE O 4 ÇEKER REKLAMLAR HALKI SOYMAK İÇİN VARLAR HEPSİ 4 0 Yanıtla
  • By meçhul: İstanbul un göbeğinde başakşehir de telefon çekmiyor köyde normal 3 0 Yanıtla
  • mane: seçim zamanı gelir bir bakan hallederiz deyip oyunu alır 3 0 Yanıtla
  • samsunlu: Köye bir tane normal telefondamı bağlatamadınız bunlarda modern köylü olmuş 2 1 Yanıtla
    şezlong: SEN 7 24 EVİNDE Mİ OTURUYON ELİNDEKİ OYUNCAĞI ALSINLAR BAKALIM ARAYA BİLİYORMUSUN YAZABİLİYORMUSUN 2 0 samsunlu: şezlong geyik yapma yangın olduğu vakit sabit telefon diyoruz anlayışı kıt beyinli seni 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement