Down Sendromlu Çocuklara Seramik ve Müzik ile Rehabilitasyon - Son Dakika
Yaşam

Down Sendromlu Çocuklara Seramik ve Müzik ile Rehabilitasyon

Down Sendromlu Çocuklara Seramik ve Müzik ile Rehabilitasyon

Ankara Bahçeşehir Koleji öğretmenleri ve öğrencileri ile Acıbadem Ankara Hastanesi çalışanları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Özel Barış Eğitim Kurumları'ndaki 3 ve 5 yaşlarındaki downsendromlu çocuklar için seramik çalışmasında bir araya...

04.12.2013 16:43

Ankara Bahçeşehir Koleji öğretmenleri ve öğrencileri ile Acıbadem Ankara Hastanesi çalışanları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Özel Barış Eğitim Kurumları'ndaki 3 ve 5 yaşlarındaki downsendromlu çocuklar için seramik çalışmasında bir araya geldi.

Acıbadem Ankara Hastanesi Fizyoterapisti Seray Şahin, zihinsel engelli sözcüğünün normal çocuklardan daha yavaş gelişen, daha yavaş öğrenen ve bu nedenle kişisel ve sosyal yaşantısını destek almadan sürdüremeyen bireyler için kullanıldığını belirterek, "Fiziksel engelli sözcüğü ise fiziksel durumun ciddiyetine göre değişen, vücudun fiziksel hareketliğini farklı şekillerde etkilenmesi durumudur. Engelli bireylerde bazen birkaç engel durumu bir arada görülebilmektedir. Bu nedenle engelli rehabilitasyon sürecinde yapılan uygulamaların birçok etkiyi bir arada gösterebilecek, bireyleri özgürlüğe bir adım daha yaklaştırabilecek, eğlenceli, öğretici, kasları ve fiziksel aktiviteyi geliştirici olması büyük önem taşımaktadır. Yapılan çalışmalar; seramik çalışmalarının büyük, küçük kas gücü ve kas-motor koordinasyonunun gelişmesine ve el-göz koordinasyonunun gelişiminin desteklenmesine katkı sağladığını göstermiştir. Aynı zamanda kavram öğrenme, problem çözmeye yönelik becerilerin gelişiminin desteklenmesi, estetik ve artistik becerilerin gelişmesine, paylaşma işbirliği kurma sözel iletişim kurma gruba uyum sağlama gibi becerilerin geliştirilmesi ve desteklenmesine, kendi duygularını fark edip ifade edebilmesine, öz saygının gelişimine, yeterli olma ve güven duygusunun gelişimine katkıda bulunduğu söylenmektedir" dedi.

Ankara Bahçeşehir Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Emine Alişan ise, Bahçeşehir Koleji olarak öğrencileri sosyal sorumluluk bilincine sahip bireyler olarak yetiştirdiklerini ve onlarla birlikte birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Sosyal sorumluluk kapsamında Dünya Engelliler Günü için yapılan bu etkinliğimizi de okulumuzun öğrencileri ile birlikte gerçekleştirmek, hem öğrencilerimizin hem de Özel Barış Eğitim Kurumu'ndan gelen 3 ve 5 yaşlarındaki downsendromlu misafir çocuklarımızın keyifli vakit geçirmesini sağladı. Hızla değişen 21. yüzyıl dünyasında çocukların yaratıcı düşünebilen ve hareket edebilen, toplumun üretken bireyleri olarak yetişmesine yardımcı olabilmek için sanat atölyelerimizde birçok etkinlik gerçekleştirerek, tasarım temelli öğrenme deneyimlerinde bulunmalarını sağlıyoruz."

Özel Mavi Barış Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Altan Çoban, "Özel gereksinimli çocuklara akranlarından ayrıştırılmadan ve bir arada çalışmaları için olanakların sağlanması, tüm çocukların gelişimine çok olumlu katkılar sağlamaktadır" dedi.

Çalışma sonunda çocuklar ve öğretmenler yaptıkları çalışmaları birbirleri ile paylaşıp, fotoğraf çektirdiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Down Sendromlu Çocuklara Seramik ve Müzik ile Rehabilitasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement