Engelli Karı-Koca İş İstiyor - Son Dakika
Yaşam

Engelli Karı-Koca İş İstiyor

Engelli Karı-Koca İş İstiyor

Bursa'da özründen dolayı 2002 yılından beri çalışamayan engelli vatandaş Hayrettin Aksoy ve ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

08.03.2014 10:54

Bursa'da özründen dolayı 2002 yılından beri çalışamayan engelli vatandaş Hayrettin Aksoy ve ailesi, yetkililerden yardım bekliyor. Eşi de kendisi gibi engelli olan Hayrettin Aksoy, yetkili kişilere yazdığı yardım dilekçelerinin hiçbirisinden cevap alamadığını söyledi.

Osmangazi ilçesinde Dikkaldırım Mahallesi'nde bir apartmanın zemin katında yaşam mücadelesi veren Hayrettin Aksoy, belediyenin kendisine tahsis ettiği büfesinin 2002 yılında kapanmasıyla işsiz kaldı. Küçük yaşta geçirdiği çocuk felci rahatsızlığından dolayı koltuk değnekleriyle yürüyen Hayrettin Aksoy ile yine çocuk felcinden dolayı küçük yaşlardan itibaren sol kolunu kullanmayan Fatma Aksoy çifti, yardımsever komşuları sayesinde ayakta kalmaya çalışıyor. Eşinin aldığı özürlü maaşından başka hiçbir gelirlerinin olmadığını söyleyen Hayrettin Aksoy, kimseye muhtaç olmadan çalışarak hayatını devam ettirmek istiyor.

2002 yılına kadar işlettiği büfenin yüzde 1,5'tan yüzde 1'e düşmesi sebebiyle işini kaybettiğini dile getiren Aksoy, 12 yıldır başvurduğu tüm kurumlardan eli boş döndüğünü belirtti. İşini geri istediğini, yardım isteme amaçlı gönderdiği hiçbir dilekçeden sonuç alamadığını ifade eden Aksoy, "Bazı sebeplerden dolay iş yerimi kapatmak zorunda kaldım. Devletin 3 ayda bir eşime verdiği özürlü maaşından başka hiçbir gelirimiz yok. Bu para ancak kiramı karşılıyor. Evime ceketle gidip ceketle çıkıyorum. Bu yüzden 4 sene evvel Bülent Arınç'a bir yazı gönderdim. Aynı dilekçeleri Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza kadar gönderdim. Henüz hiçbir sonuç alamadım. O kadar zor durumdayım ki saçımın teline kadar her şeyimde belediyenin haczi var. Ben ne yapabilirim? Ben işimi geri istiyorum çünkü ben evime ekmek götürmek zorundayım. Yetkililerin eline vicdanına koyup aileme yardımcı olmasını rica ediyorum. Eşim de benim gibi özürlü. Kiminle görüşsem kapılar yüzüme kapanıyor. Artık hangi kapıya gideyim?" diye konuştu - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Engelli Karı-Koca İş İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement