Giresun'da Mendile Tükür Mikropları Süpür Projesi - Son Dakika
Yaşam

Giresun'da Mendile Tükür Mikropları Süpür Projesi

Giresun\'da Mendile Tükür Mikropları Süpür Projesi

Giresun Sağlık İl Müdürlüğü ile Giresun 42. Bölge Eczacı Odası’nın ortaklaşa düzenlediği Yerlere Tükürüp Çevremizi Kirletmeyelim Projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine eğitim seminerleri verildi.

08.05.2014 12:46

Giresun Sağlık İl Müdürlüğü ile Giresun 42. Bölge Eczacı Odası'nın ortaklaşa düzenlediği Yerlere Tükürüp Çevremizi Kirletmeyelim Projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine eğitim seminerleri verildi. Proje hakkında bilgi veren Sağlık İl Müdürü Opr. Dr. Ahmet Bal, proje kapsamında 15 okulda 2 bin öğrenciye bilgilendirme semineri düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Sağlık İl Müdürü Bal, projenin 6 ay süreyle merkez ve ilçelerde özellikle eğitim amaçlı stantlar açılarak, broşür ve mendil dağıtılarak, seminerler verilerek yerlere tükürmenin zararlarını anlatıp tükürükle bulaşan hastalıklar konusunda öğrencileri ve halkımızı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Hayata geçirdikleri projenin başarılı olacağına inandıklarını anlatan Bal, şöyle konuştu: "Projemiz kapsamında il merkezinde 15 pilot okulumuzu belirledik ve ilerleyen süreçte ilçelerimizde de projemiz alanını genişleteceğiz."

Proje kapsamında, Yeşilgiresun İlkokulunda Giresun Kadın Doğum Hastanesi Çocuk Doktoru Mustafa Özdemir, yere tükürmenin zararlarını ve tükürükle bulaşan hastalıklar hakkında öğrencilere bilgi verdi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Giresun'da Mendile Tükür Mikropları Süpür Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement