(Özel Haber) "Umut" Kapısını Başhekim Açtı - Son Dakika
Yaşam

(Özel Haber) "Umut" Kapısını Başhekim Açtı

(Özel Haber) "Umut" Kapısını Başhekim Açtı

Bugünlerde bebek bekleyen ancak doğum için hastanede pasaport engeline takılan Suriyeli Mehmet ve Selva çiftine, Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Topçu sahip çıktı.
Doğum günü almak için Torbalı Devlet Hastanesi'ne giden çifte,...

05.12.2013 10:18

Bugünlerde bebek bekleyen ancak doğum için hastanede pasaport engeline takılan Suriyeli Mehmet ve Selva çiftine, Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Topçu sahip çıktı.

Doğum günü almak için Torbalı Devlet Hastanesi'ne giden çifte, pasaportları olmadığı için bebeklerini burada dünyaya getiremeyecekleri söylendi. Hastane personeli vasıtasıyla olaydan haberdar olan Başhekim Şenol Topçu ise, kişisel inisiyatifini kullanarak bürokratik kuralları bir kenara bıraktı ve aileyi kabul etti. Ailesinin "Umut" adını vereceği bebek, Torbalı'da dünyaya gelen ilk Suriyeli olacak. Aile doğacak olan çocuklarının ismini ise daha şimdiden belirleyerek ona "Umut" adını koyacaklarını söyledi.

DANIŞMA GERİ ÇEVİRDİ, BAŞHEKİM KABUL ETTİ

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Torbalı'ya sığınan ve Muratbey Mahallesi'ndeki derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veren Suriyeli Mehmet ve Selva çifti, doğacak bebekleri için saatleri sayıyor. Doğum için Torbalı Devlet Hastanesi Danışma Birimi'ne başvuran çift "Pasaportunuz yok. Bebeğinizi burada dünyaya getiremezsiniz" yanıtı aldı. Hastanenin kapısından umutsuzluk içinde dönen çiftin durumundan haberdar olan Başhekim Şenol Topçu olaya müdahil olarak, Suriyeli ailenin hüznünü sevince çevirdi. Doğumhaneyi arayarak gerekli talimatları veren Topçu, "Bizim için prosedürler değil insan hayatı önemli. Bu insanlar savaş ortamından kaçıp buraya sığınmışlar. Elimizden geleni yapmak boynumuzun borcu" dedi.

Başhekim Şenol Topçu'nun anlayış ve yardımına minnettar olan Suriyeli anne adayı ise, "Allah bize sahip çıkan bu insanlardan razı olsun. Çocuğumuz böyle insanların arasında dünyaya geldiği için çok şanslı" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam (Özel Haber) 'Umut' Kapısını Başhekim Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement