Tek Göz Evde Yaşam Savaşı - Son Dakika
Yaşam

Tek Göz Evde Yaşam Savaşı

Tek Göz Evde Yaşam Savaşı

Bursa'da yıllar önce trafik kazasında iki ayağını kaybeden ve ciğerleri iflas ettiği için yatağa bağımlı yaşayan 66 yaşındaki Kadir Yalçın'ın dramı yürek burkuyor.

27.09.2013 10:48

Bursa'da yıllar önce trafik kazasında iki ayağını kaybeden ve ciğerleri iflas ettiği için yatağa bağımlı yaşayan 66 yaşındaki Kadir Yalçın'ın dramı yürek burkuyor.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde belediyenin tahsis ettiği tek gözlü evde tek başına yaşam savaşı veren Kadir Yalçın, devletin kendisine bir an önce yardım etmesini bekliyor. Geçirdiği trafik kazasında iki ayağını kaybeden Yalçın, eşinin de kendisini terk etmesi üzerine 19 yıldır çocuğu ile birlikte yaşam savaşı veriyor. Çocuğunun da üniversiteyi kazanıp Ankara'ya gitmesi ile ne yapacağını şaşıran Yalçın'ın yakasını talihsizlikler bırakmıyor. Aldığı emekli maaşını çocuğuna gönderen Yalçın, komşularının yardımı ile geçimini sağlıyor. Son olarak da ciğerlerinin iflas etmesi ile konuşmakta güçlük çeken yaşlı adam, çevresindekilere yazarak derdini anlatmaya çalışıyor.

TEK DİLEĞİ HASTANEYE YATMAK

Elinden kalem ve kağıdı düşürmeyen yaşlı adam, çevresindekilerle iletişimini bu şekilde sağlıyor. Hastaneye yatmak ve bir an önce bakıma ihtiyacını olduğunu yazarak anlatmaya çalışan adamın gözlerinden süzülen yaşlar ise görenlerin içini burkuyor. Mahalleli olarak ellerinden gelen yardımı yaptıklarını belirten Fethiye Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormanlı, "Kaymakamlık aracılığı ile sigorta aidatları ödenerek kendisini SGK' dan emekli ettik. Şu anda Bursa'da iki tane kardeşi var. Kendilerini aradığımızda, 'Geleceğiz' diyorlar ama bu halde olduğuna göre onlar da gelmiyor. Devletimiz, büyüklerimiz bir yardım eli uzatsın yoksa Kadir amca yok olup gidecek" dedi.

Telefon ile görüşülen kardeşleri ise en kısa zamanda ağabeylerinin yardımına geleceklerini söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Tek Göz Evde Yaşam Savaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement