1. Sınıf Örencilerine Göz Muayenesi - Son Dakika
Yerel

1. Sınıf Örencilerine Göz Muayenesi

1. Sınıf Örencilerine Göz Muayenesi

Döşemealtı Çığlık mahallesindeki Hilmi Caner Saraçoğlu ilkögretim Okulu 1. sınıf öğrencilerine Uncalı Meydan Hastanesi tarafından göz muayenesi yapıldı.

17.01.2015 11:31  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı Çığlık mahallesindeki Hilmi Caner Saraçoğlu ilkögretim Okulu 1. sınıf öğrencilerine Uncalı Meydan Hastanesi tarafından göz muayenesi yapıldı. Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde gerçekleştirilen muayenede Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ve Uncalı Meydan Hastanesi Müdürü Ebu Bekir Aktaş'ta hazır bulundu.

Okul öncesi ve okul çağı çocuklarında göz muayenesinin çok önemli olduğunu söyleyen Op. Dr. Lütfiye Yaprak, "Çocuklarda göz ve görme bozuklukları erken yaşta tespit edilirse tedavide başarı da daha erken elde edilmektedir.Bu nedenle okul öncesi ve okul çağı çocuklarında göz muayenesi esnasında göz tembelliği,şaşılık, refraksiyon ( gözlük ) kusur,doğumsal bazı göz hastalıkları (doğumsal katarakt, göz tansiyonu ) saptanabilmektedir.Bu hastalıkların erken tedavisi görmenin korunması, çocuğun okul başarısı ve çevresiyle ilişkisi açısından çok önemlidir. yaptığımız kontrollerde öğrencilerimizden birinde yüksek miyopiye bağlı göz tembelliği ve bir çocuğumuzda da şaşılık tespit etmiş bulunuyoruz. " dedi.

Özel Uncalı Meydan Hastanesi doktorlarından Op.Dr.Veli Gündüz tarafından tarafından 34 ögrenciye ayrıca kulak burun boğaz muayenesi yapıldı. Muayenede 10 öğrenciye halk arasında geniz eti diye bilinen adenoid hipertrofisi teşhisi konuldu, 5 öğrencide de işitme kaybına neden olabilen orta kulak sıvı birikmesinden kaynaklana seröz otitis media tespit edildi. (CE) - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1. Sınıf Örencilerine Göz Muayenesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement