11. Macar Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

11. Macar Günü Etkinlikleri

11. Macar Günü Etkinlikleri

Bu yıl 49'uncusu kutlanan Tekirdağ Kiraz Festivali etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 11.si düzenlenen Macar günleri oldukça görkemli bir şekilde kutlanıyor.

15.06.2013 17:45

Bu yıl 49'uncusu kutlanan Tekirdağ Kiraz Festivali etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 11. si düzenlenen Macar günleri oldukça görkemli bir şekilde kutlanıyor.

Macar Günü etkinlikleri çerçevesinde Başkan Dalgıç'ın da iştirak ettiği heyet daha sonra Macaristan'dan gelen misafirler ve Macaristan Askeri Bandosu eşliğinde Rakoczi Müzesi'ne bir yürüyüş gerçekleştirdi. Rakoczi Müzesi'nde düzenlenen törende Macaristan Ankara Büyükelçisi Hovari Janos, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve Başkonsolos Gabor Kıss bir konuşma yaparak Türk-Macar ilişkilerinin geldiği nokta ve daha da geliştirilmesi konusunda saptamalarda bulundular. Macaristan Asker Bandosu eşliğinde Türk ve Macar Milli Marşları okundu. Macaristan'dan gelen grupların Rakoczi Heykeline çelenk sunmasının ardından törende ayrıca 'Tekirdağ Macar Mülteci Evleri' adlı kitabın tanıtımı da gerçekleştirildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 11. Macar Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement