19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

19 Eylül Gaziler Günü

Abana ve Bozkurt ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ortak tören düzenlendi.

19.09.2013 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abana ve Bozkurt ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ortak tören düzenlendi.

İki ilçenin sınırındaki 700. Yıl Şehitler ve Gaziler Anıtında gerçekleştirilen törende, çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Kıdemli Çavuş Mustafa Evecen, törende yaptığı konuşmasında, savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğünün şehitlik ve gazilik olduğunu söyledi.

Yaşadığımız coğrafyanın, tarihin en kanlı savaşlarına, en karmaşık siyasi oyunlarına sahne olduğunu aktaran Evecen, "Bu olumsuzluklar etrafımızda sürüp gidiyor. Böyle olmasına rağmen milletimiz ülkesini bir istikrar ve güven ortamı haline getirmeyi başarmıştır. Gazi yahut şehit olmaya hazır milyonlarca ferdiyle bu huzur ve sükun sürecektir" dedi.

Konuşmanın ardından iki ilçenin protokol üyeleri törene katılan gaziler ve şehit yakınlarıyla sohbet etti.

Törene, Abana Kaymakamı ve Bozkurt Kaymakam vekili Abdulselam Öztürk, Abana Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ali Öztürk, Bozkurt Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Fikret Dinç, Abana Belediye Başkanı Rıdvan

Oyar, Bozkurt Belediye Başkanı Engin Canbaz, Abana Emniyet Amir Vekili Sonay Tabakoğlu, Bozkurt Emniyet Amiri Hasan Cavit ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement