2. Halk Elinde Akkaraman Koyunu Islah Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

2. Halk Elinde Akkaraman Koyunu Islah Projesi Tanıtıldı

2. Halk Elinde Akkaraman Koyunu Islah Projesi Tanıtıldı

Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, koyun keçi yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

30.09.2013 16:06  Güncelleme: 16:20

Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından koyun keçi yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda 2. Halk Elinde Akkaraman Koyunu Islah projesi üreticilere tanıtıldı. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, proje lideri Enin Unay katıldı.

Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'nden proje lideri Engin Unay, merkez ve ilçelerle köylerden saha çalışmaları sonucu uygun görülen üyelere proje hakkında bilgi verirken, birlik başkanı Şevket Avcı'da üyelerle sözleşme imzaladı.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, amaçlarının hayvan üreticilerinin ellerindeki hayvanları daha iyi ıslah etmek olduğunu, birliğinde bu amaçla kurulduğunu vurgulayarak, "Halkımızın elindeki hayvanları ne kadar bilinçli şekilde ıslah edebilirsek ülkemiz ve Çorum ekonomisine o kadar büyük katkı sunacağız" dedi.

Projede devletin üreticilere vereceği desteğin yanı sıra halk elindeki Akkaraman koyunu ırkının korunması, gelişmesi ve verimin artmasına önemli bir katkı sağlayacağını dile getiren Avcı, bu sayede üreticilerin gelir seviyelerinin de artacağını ifade etti.

Kaba yem üretiminde samandan vazgeçilerek yonca, korunga, fiğ gibi yem bitkilerinin ekimine ağırlık verilmesini kaydeden Avcı, bu konuda devlet teşviği verilmesini istedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Avcı, birlik olarak yaptıkları tüm çalışmalar da kendilerine destek olan İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, proje lideri Engin Unay ve müdürlük yetkililerine de teşekkür etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2. Halk Elinde Akkaraman Koyunu Islah Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement