25. Vergi Haftası - Son Dakika
Yerel

25. Vergi Haftası

25. Vergi Haftası

Artvin Defterdarı Zeki Aydoğan, "25. Vergi Haftası" dolayısıyla Vali Kemal Cirit'i ziyaret etti.

25.02.2014 17:03

Artvin Defterdarı Zeki Aydoğan, "25. Vergi Haftası" dolayısıyla Vali Kemal Cirit'i ziyaret etti.

Ziyarette, Vergi Dairesi Müdürü Serda Altunsayar, Gelir Müdürü Birnaz Yılmaz, Milli Emlak Müdürü Elif Özmaden, Personel Müdürü İlknur Özgen, Saymanlık Müdür Vekili Salih Yıldız, Kurumlar Saymanlık Müdürü Nurdan Aydın ile Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Oktay Köse de hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cirit, vergi ödemenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, verginin, devletin en büyük gelir kaynaklarından biri ve kalkınmanın temelini oluşturduğunu söyledi.

Defterdar Aydoğan ise kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vatandaşlarla Maliye İdaresi arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı ve düzenli hale getirilmesi, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve verginin düzenli ödenmesini sağlamak amacıyla geleneksel hale getirilen Vergi Haftası'nın, bu yıl 24 Şubat-02 Mart tarihleri arasında kutlanacağını ifade etti.

Vatandaşların vergilerini ödeyebilecekleri bir çok bankayla sözleşme yapıldığını ve söz konusu bankaların vergi tahsilatına yetkili hale getirildiğini kaydeden Aydoğan, şunları söyledi:

"Vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi amacıyla yaygın ve yoğun vergi denetimlerinde mükellefe yardımcı olma ve eğitme çalışmaları devam etmektedir. Defterdarlığımız, bu çalışmaların yanında mali mevzuatla ilgili tüm sorunlarında yardımcı olmak ve çözüm getirmek için daima mükelleflerimizin hizmetindedir. Vatandaşlarımızın öncelikle kayıt dışının kayıt altına alınması ve vergi kayıp kaçağının önlenmesi açısından alışverişlerinde belge istemelerini, belge vermeyen mükellefleri ihbar etmelerini bekliyorum."

Aydoğan, Artvin'de 2013 yılında genel tahakkuk 346 milyon 897 bin 318 lira, tahsilatın ise 247 milyon 656 bin 123 lira olduğunu belirterek, "Tahakkuk eden vergilerin yüzde 71'i tahsil edildi. 2013 yılında vergi gelirlerinde ise 276 milyon 285 bin 870 lira tahakkuk edilirken, 227 milyon 641 bin 166 lira vergi tahsilatı yapıldı. Gelirlerin tahsilat oranı ise yüzde 82 olarak gerçekleşti" dedi.

Artvin'de mükellef sayısı ile ilgili de bilgi veren Aydoğan, "Gerçek usulde mükellef sayısı 6 bin 328, basit usulde 2 bin 472, kurumlar vergisinde 983, KDV mükellef sayısı 5 bin 231, diğer vergilerden mükellef sayısı 26 bin 821 olmak üzere ilimizde 41 bin 835 mükellef bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Aydoğan, Vali Cirit'e kurumlarıyla ilgili çeşitli hediyeler verdi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 25. Vergi Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement