50 Yıllık Defne Devrildi - Son Dakika
Yerel

50 Yıllık Defne Devrildi

50 Yıllık Defne Devrildi

Edirne'de geçtiğimiz gün çıkan fırtınadan zarar gören ağaçlar devriliyor.

01.08.2013 16:55  Güncelleme: 17:08

Edirne'de geçtiğimiz gün çıkan fırtınadan zarar gören ağaçlar devriliyor.

Şimdi de Lari Camii avlusunda bulunan yaklaşık 50 yıllık defne ağacı da akşam saatlerinde devrildi. Olayda şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Şiddetli rüzgar ve köklerinin zayıflığından dolayı devrilen ağacın bulunduğu camide devrilme ihtimali olan 2 tane daha çınar ağacı bulunuyor.

Lari Camii Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertem, defne ağacının zayıf köklerinden ve şiddetli rüzgardan dolayı devrildiğini belirtti.

Ertem, camide 2 tane daha devrilme ihtimali olan ağaç olduğunu ve bunlara tedbir alınması gerektiğini belirtti.

Camiye gelen Kur'an kursu öğrencileri ve cami cemaati için bu ağaçların tehlike olduğunu ifade eden Ertem "Bu ağaçlar buraya gelen Kur'an kursu için gelen çocuklarımızın ve cami cemaatimizin üstüne devrilebilir. Cami avlusundaki ağaçların bazıları en az 30-35 yıllık. Bu ağaçlar da şiddetli bir rüzgar ve fırtına da dayanamaz ve devrilir. Bunun olması burada en az 25-30 kişinin rahmetli olması demek. Bunun tedbirini sayın Valimiz Hasan Duruer'in, Belediye Başkanımızın, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün, Anıtlar Yüksek Kurulu'nun, Edirne Müftülüğü'nün alması gerek. Burada illa 25-30 kişinin ölmesi mi lazım ? Buradaki çınar ağaçlarının budanması gerekiyor. Onların kökleri zayıf ve devrilme ihtimalleri var. Bunu valimiz Hasan Duruer'e de ilettim. Kendisi bu ağaçların budanmasıyla ilgileneceğini söyledi. Burada bir toplu katliam olmaması, cami cemaatinin ve çocukların zarar görmemesi için bunun tedbirinin alınmasını rica ediyorum" dedi.

Cami cemaati de yıllardan beri ilk defa böyle bir olay yaşandığını ve kökleri zayıf, devrilme ihtimali olan ağaçlara yetkililerin tedbir almasını istediklerini belirtti.

Yaklaşık 50 yaşındaki defne ağacı belediye ekipleri tarafından kesilerek kaldırıldı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 50 Yıllık Defne Devrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement