Acıpayam'da Engellilerin Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Acıpayam'da Engellilerin Eğitimi

Acıpayam\'da Engellilerin Eğitimi

Kaymakam Kalkar: "İlçede engelli öğrenciler için kendilerini diğer öğrencilerden farklı hissetmemeleri noktasında gerekli olan her şey en iyi şekilde yapılmaya çalışılıyor"

12.12.2013 15:11

Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, ilçede engelli öğrencilerin kendilerini diğer öğrencilerden farklı hissetmemeleri noktasında gerekli olan her şeyin en iyi şekilde yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Kalkar, Osman Manisalı İlkokulu'ndaki özel eğitim alt sınıfı öğrencileri ile kaynaştırma sınıflarına devam eden engelli öğrencileri makamında kabul etti.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kalkar, ilçede engelli öğrenciler için kendilerini diğer öğrencilerden farklı hissetmemeleri noktasında gerekli olan her şeyin en iyi şekilde yapılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Engelli vatandaşlarımızın eğitimin dışındaki diğer alanlarda da karşılaştıkları zorlukları gidermeye dönük çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak da ilçede engellilerin eğitimleri ile ilgili yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdiği konuşmasında, "İlçemizde 2 ilkokulun özel eğitim alt sınıflarında 5 öğrencimiz eğitim görüyor. Ayrıca ilçe genelindeki 35 okulumuzda çeşitli düzeylerde özel gereksinimi olan 44'ü kız 58'i erkek olmak üzere toplam 102 öğrencimiz kaynaştırmalı sınıflarda okula devam ediyor. İlçedeki 2 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde de 277 öğrenci eğitimine devam ediyor" dedi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Acıpayam'da Engellilerin Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement