Adana Barosu'ndan Kınama - Son Dakika
Yerel

Adana Barosu'ndan Kınama

Adana Barosu\'ndan Kınama

Adana Barosu, avukat Faruk Özkan'ın adliyede darbedilmesini kınadı.

20.12.2013 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Barosu, avukat Faruk Özkan'ın adliyede darbedilmesini kınadı.

Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, yazılı açıklamasında, avukat Faruk Özkan'ın, dün adliye merkez binada duruşmadan çıktığı sırada müdahil ve müdahil yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırı neticesi yaralanarak hastanede tedavi gördüğünü iddia etti.

Özkan'ın, sağ ayak tarak kemiğinde ödem oluşması nedeniyle bacağının alçıya alındığını belirten Çıtırık, şunları kaydetti:

"Meslektaşımızın geçici raporunda, 'oluşan yaranın basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyeceği' belirtilmiştir. Olayın ardından meslektaşımıza saldırıyı gerçekleştiren 2 kişi gözaltına alınmıştır. Adana Barosu Yönetim Kurulu olarak sürecin her aşamasını yakından takip etmekteyiz. Saldırıyı, mesleğimize ve yargı camiasına yönelik kabul ediyoruz. Avukatlar, Avukatlık Yasası'nın 2. maddesi uyarınca hukuki sorun ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesi için hukuki bilgi ve tecrübelerini adaletin hizmetine ve kişilerin yararlanmasına tahsis etmektedirler. Avukatlar, dosyanın tarafı değildirler. Dosyanın taraflarıyla özdeşleştirilmemelidir. Yapılan sözlü ve fiili saldırıyı kınıyoruz. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, her zaman yanında olacağımızı belirtiyoruz. Biz Avukatlar, adalete olan inancımızı her daim koruyoruz. Ancak, şu da bilinmelidir ki bu saldırıları yapanların da en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana Barosu'ndan Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement