Adana'da Yeni Mozaikler Bulundu - Son Dakika
Yerel

Adana'da Yeni Mozaikler Bulundu

Yumurtalık ilçesinde, yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında Roma dönemine ait yeni mozaiklere ulaşıldı.

03.07.2014 17:13

Yumurtalık ilçesinde, son dönemde yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında, Roma dönemine ait yeni mozaiklere ulaşıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, bir yıl önce yapılan kazılarda yaklaşık 10 metrekare civarında at üzerinde balık avlayan, Yunan mitolojisinde aşk tanrısı olarak bilinen Eros'un mozaikleri bulunmuştu. Aynı bölgede sürdürülen kazı çalışmalarında, Antik Roma dönemine ait 6 metrekare civarında yine Eros'u simgeleyen ve at üzerinde balık avlayan yeni mozaik bulunduğu öğrenildi.

Yumurtalık'ta gün yüzüne çıkarılan mozaiklerin artmasıyla birlikte, çıkarılan eserlerin ilçede açık hava müzesinde sergileneceği belirtildi.

İlçede 2 yıl önce de ilçede yapılan arkeolojik çalışmalarda aşk tanrısı Eros'u tasvir eden 36 metrekarelik mozaikler bulunmuş ve Antik Roma döneminde zengin bir tüccara ait olduğu tahmin edilen bu mozaikler üzeri kapatılarak koruma altına alınmıştı.

Adana valisi Mustafa Büyük ilçeyi ziyaretinde, yeni bulunan mozaiklerle ilgili arkeologlardan bilgi aldı ve Roma döneminden kalan bu mirasın en güzel şekilde ortaya çıkarılıp sergilenmesi için çalışmalar başlatılması talimatı vermişti. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Yeni Mozaikler Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement