Adana Tabip Odası'ndan Yağcı'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Adana Tabip Odası'ndan Yağcı'ya Ziyaret

Adana Tabip Odası\'ndan Yağcı\'ya Ziyaret

Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr.

01.04.2013 11:17

Adana- Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten ve beraberindeki heyet, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcıyı makamında ziyaret ederek sağlık politikalarının hekimlere olumsuz yansımalarını anlattı.

AK Parti Adana İl Başkan Yardımcıları Fahrettin Coşkun ve Av. Fikret Yeni ile Melike Bozbıyık'ın hazır bulunduğu ziyarette konuşan Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Sağlık sistemindeki gidişattan genel olarak memnun olmadıklarını belirtti.

Ökten,"Her geçen gün saldırıya uğrayan hekim sayısı artıyor. Bizim en büyük sorunumuz giderek artan ve göze batan şikayet ve şiddettir. Sağlık Bakanınızın en fazla önem göstermesi gereken konu budur. Tabi şiddet sadece hekimlere değil toplumun her kesiminde var. Buradaki izlenen politikaların da payı var tabi ki onu da belirtmek isterim. Değişiklikler elbette yapılacak ama tek taraflı yapılırsa bir taraf ezilir. Sağlıkta öyle oldu. Sürekli hekimlerin sırtına basılarak bir şeyler yapılmaya başlandı. Bir taraftan bakıyorsunuz hasta memnuniyeti yüzde 35'lerden yüzde 79'lara çıkmış ama hekim memnuniyetsizliğe bakıyorsunuz yüzde 90'larda bu geçekten orantısız bir durum" diye konuştu.

Ökten, Dosya halinde hazırladıkları Sağlık Raporunu üst birimlere iletmeleri için bir AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı'ya teslim etti.

YAĞCI: "BAZI KOMPLİKASYONLAR OLABİLİYOR"

AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı da son yıllarda hekim hasta ilişkilerinde sıkıntılar yaşandığını söyleyerek, " Son yıllarda hasta ve hasta yakınlarını şımartacak bir şekilde arttığı görülüyor. Hasta ve yakını dengeyi kuramıyor. Hekim hasta ilişkisinde bir sıkıntı olduğunu biliyorum. Bunlar geçecek. Türk milleti bir geçiş dönemi yaşıyor. Batı dünyasının 200-300 senede ulaştığını biz 40-50 senede almaya çalışıyoruz. Bu da haliyle bazı sıkıntılara sebep oluyor. Hekim hasta ilişkisinde uçlar arası çok açıktı bunu çabuk kapatalım diye bir zorlama oldu. Bazı ilaçların yan etkisi olduğu gibi bu zorlamanın komplikasyonu da oluyor" dedi.

Ziyarete Adana-Osmaniye Tabip Odası Genel Sekreter Dr. Halit Atik, yönetim kurulu üyeleri Dr. Hamdi Karanfil ve Dr. Ahmet Suntur da katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Tabip Odası'ndan Yağcı'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement