Afşin'in Su Sorunu Sona Eriyor - Son Dakika
Yerel

Afşin'in Su Sorunu Sona Eriyor

Afşin\'in Su Sorunu Sona Eriyor

Afşin İlçe Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, ihale süreci tamamlanan Akdere Projesiyle ilçenin içme suyu sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

22.11.2013 10:46  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçe Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, ihale süreci tamamlanan Akdere Projesiyle ilçenin içme suyu sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

Afşin'e 143 kilometre uzaklıkta bulunan Akdere'den Afşin'e bir hat döşenerek ilçeye içme suyu getirilecek. 51 milyon 300 bin TL'ye ihalesi yapılan içmesuyu ile Afşin merkez, Arıtaş, Altunelma, Bakraç, Çobanbeyli, Çoğulhan ve Tanır kasabaları ile Emirli, Alimpınar, Çağılhan, Kabaağaç, Altaş, Gözpınar, Büget, Çomuduz, Berçenek, Emirilyas, Erçene, Hüyüklü, Ördek, Kötüre ve Başüstü köylerinin 100 yıllık su ihtiyacı karşılanacak.

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Devlet Su İşleri (DSİ) İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ve ihaleyi alan firma arasında imzaların atıldığını söyledi. Aydoğan, "Bu çok önemli bir olay. Çünkü çok büyük bir proje hayata geçiyor. Ayrıca hayatta sudan daha değerli hiçbir şey yok hayatta. Bölgemiz su bakımından zengin sayılabilecek bir bölge, bizler zenginlik içerisinde fakirlik çekiyorduk. İnşallah iki yıl içerisinde bu fakirlikte ortadan kalkacak. Projenin isale hattı toplam 143 kilometre olacak ve DSİ yetkililerinin son ölçümlerine göre saniyede 616 su akışı sağlanacak" dedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afşin'in Su Sorunu Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement