Aksaray'da 84 Bin Öğrenci Karne Aldı - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da 84 Bin Öğrenci Karne Aldı

Aksaray\'da 84 Bin Öğrenci Karne Aldı

Aksaray'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören 84 bin öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

25.01.2013 12:39

Aksaray'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören 84 bin öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Karne günü olması münasebetiyle Aksaray TOBB İlkokulu'nda protokol mensuplarının da katıldığı bir tören düzenlendi. Karne dağıtım töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, karnenin çocuğun hayatına dair başarı ya da başarısızlık belgesi değil, sadece belirli bir döneme ait çalışma ve durum tespit belgesi olduğunu söyledi. "Karne sadece çocuğu değil aileyi, çevreyi ve eğitim çalışanlarını da doğrudan ilgilendirmektedir" diyen Deneri, "Öğretmenlerimizin yeni ufuklar için yaptığı çalışmalar her türlü takdirin üzerindedir. Özgüveni yüksek bilinçli nesiller yetiştirmek hepimizin arzusudur. Tüm öğrencilerimize ve velilerimize güzel bir dinlenme dönemi diliyorum" dedi. Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak ise, öğretmenlerin iyi yetiştirilmesi durumunda geleceğin çok daha sağlam olacağını kaydederek, "Bilgi çağına girdik. Öğrencilerimizi çağa uygun yetiştirmek zorundayız.

Ben öğretmenlerimize güveniyorum, onları takdir ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından sırasıyla öğrenciler çağrıldı ve karneleri ile birlikte hediyeleri verildi. Birinci sınıf öğrencileri ilk kez karne aldıkları için son derece heyecanlı olduklarını ifade ettiler. Karne dağıtımının ardından konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, kendi karnelerinden bahsederek, ilkokul sıralarında başarısız olduğunu ancak daha sonra ailesinin de katkıları ile başarıyı yakaladığını anlattı. Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri ise, her zaman iyi bir öğrenci olduğunu ve hiçbir zaman zayıf notunun olmadığını söyledi. Karne heyecanına değinen Deneri, "Bu heyecan çok başkadır. Şimdi belki e-okul var ama karneyi belge olarak almanın çok heyecanlı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Karnelerini alan öğrenciler yarıyıl tatilinin ardından 11 Şubat tarihinde ders başı yapacak. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da 84 Bin Öğrenci Karne Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement