Aksaray'da Çiftçilere Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Çiftçilere Eğitim Semineri

Aksaray\'da Çiftçilere Eğitim Semineri

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aksaray Ziraat Odası ile ortaklaşa düzenledikleri programı çerçevesinde çiftçilere eğitim semineri verildi.

09.01.2014 16:20

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aksaray Ziraat Odası ile ortaklaşa düzenledikleri programı çerçevesinde çiftçilere eğitim semineri verildi.

Çiftçilerin tarım ve hayvancılık uygulamaları konusunda bilgilendirilmelerini amaçlayan çiftçi eğitim toplantısı Sultanhanı Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yusuf Çiçek, teknik personellerimiz ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Eğitim seminerinde bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın en önemli görevlerinden biri de çiftçilerimizin eğitilmesi konusunda faaliyette bulunmaktır. Bu konudaki faaliyetlerin sağlanması amacı ile de Bakanlığımızın bünyesinde Eğitim, Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığı kuruldu. Bakanlığımız taşradaki eğitim faaliyetlerini il ve ilçe müdürlüklerimiz vasıtasıyla yerine getirmektedir. Bu eğitimlerdeki temel amaç çiftçilerimize modern tarım tekniklerini öğretmek ve böylelikle birim alandan çiftçilerimizin elde ettiği verimi arttırmaktır. İlimizde hayvancılıkla uğraşan kooperatif üyelerine yerinde ve uygulamalı hayvancılık eğitimi veriyoruz. Anlaşma yaptığımız özel bir fabrikanın eğitim merkezinde verilen bu eğitimlere katılan üreticilerimizi, il müdürlüğümüze ait araçlarla her sabah evlerinden alıyor ve akşam da tekrar evlerine bırakıyoruz. Buradaki amacımız hayvancılığın modern tekniklerle yapılmasını sağlamak ve böylelikle üreticilerimizin elde ettiği kazancı arttırmak. Bilindiği üzere köy ve kasabalarımızda Targel Projesi kapsamında görev yapan Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekim personelimiz var. Bu personelimizin görevi eğitim ve yayım çalışmaları yapmak ve çiftçilerimizin tarlasında, ahırında, ağılında karşılaştığı sıkıntıları tespit ederek onlara yardımcı olmaktır. Sizden isteğimiz bu arkadaşlarımıza tarım ve hayvancılık konularında karşılaştığınız tüm sorunları rahatlıkla gelip iletmenizdir. Arkadaşlarımız sizlere ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacaklardır" dedi.

Ardından Aksaray Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Emrah Karaaslan tarafından "Tarımsal Sulamada Kota" isimli bilgilendirme sunumu yapıldı. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Çiftçilere Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement