Alaca'nın 100 Yıllık İçme Suyu Problemi Ortadan Kalkacak - Son Dakika
Yerel

Alaca'nın 100 Yıllık İçme Suyu Problemi Ortadan Kalkacak

Alaca\'nın 100 Yıllık İçme Suyu Problemi Ortadan Kalkacak

Alaca Belediye Başkanı Eyvaz, "Önümüzdeki yıl içinde tamamlanacak arıtma tesisi, Alaca'nın 100 yıllık içme suyu problemini ortadan kaldıracak." dedi.

17.12.2013 15:33  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, "Önümüzdeki yıl içinde tamamlanacak arıtma tesisi, Alaca'nın 100 yıllık içme suyu problemini ortadan kaldıracak" dedi.

Eyvaz, yaptığı açıklamada, Alaca Belediyesi'nin önemli yatırımlarından birisi olan içme suyu arıtma tesisinin yapımının devam ettiğini belirterek, "Koçhisar Barajı İçme Suyu Projesi" kapsamında inşa edilen tesisin, hızlı şekilde inşa edildiğini belirtti.

Tesisin toplam maliyetinin 6 milyon 790 bin lira olduğunu ifade eden Eyvaz, şunları kaydetti:

"Proje, Alaca için yapılan en önemli yatırımlar arasında göze çarpıyor. Eski Yozgat yolu üzerinde, kum ocağı mevkisinde bulunan belediye su deposu alanı içinde inşa edilen içme suyu arıtma tesisinde inşaatın temeli atılarak, suyun dinlendirileceği alandaki temel çalışmalar tamamlandı. Projenin planlanan tarihte tamamlanması ile Alacamız, uzun bir süre için içme suyu konusunda problem yaşamayacak. Önümüzdeki yıl içinde tamamlanacak arıtma tesisi ile Alaca'nın 100 yıllık içme suyu problemi ortadan kalkacak."

Başkan Eyvaz, arıtma tesisiyle birlikte vatandaşların musluklarından daha temiz ve arıtılmış su kullanmaya başlayacaklarını kaydetti. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alaca'nın 100 Yıllık İçme Suyu Problemi Ortadan Kalkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement