Alaca'nın İçme Suyu Meselesine Neşter - Son Dakika
Yerel

Alaca'nın İçme Suyu Meselesine Neşter

Alaca\'nın İçme Suyu Meselesine Neşter

Alaca Belediye Başkanı Eyvaz, içme suyu arıtma tesisi ile Alaca'nın 100 yıllık içme suyu probleminin ortadan kalkacağını söyledi.

17.12.2013 13:34  Güncelleme: 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, 2014 yılı içerisinde tamamlanacak olan içme suyu arıtma tesisi ile Alaca'nın 100 yıllık içme suyu problemi ortadan kalkacağını söyledi.

Alaca Belediyesi'nin en önemli yatırımlarından birisi olan içme suyu arıtma tesisinin yapımı devam ediyor. Alaca'nın 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan "Koçhisar Barajı İçme Suyu Projesi" kapsamında inşa edilecek olan içme suyu arıtma tesisinin yer tesliminin gerçekleşmesinin ardından çalışmalar hızlı bir şekilde başlamıştı.

Birikim Grup ve Asmet Yapı tarafından yapılan içmesuyu arıtma tesisi, iş bitirme süresi teslim tarihinden itibaren 540 gün olacak ve toplamda 6 milyon 790 bin TL'ye malolacak olan proje, Alaca için yapılan en önemli yatırımlar arasında yeralıyor. Eski Yozgat yolu üzerinde, kum ocağı mevkiinde bulunan belediye su deposu alanı içerisinde inşa edilen içme suyu arıtma tesisinde inşaatın temeli atılarak, suyun dinlendirileceği alanda temel çalışmaları tamamlandı. Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, projenin planlanan tarihte tamamlanması ile Alaca'nın uzun bir süre için içme suyu konusunda problem yaşamayacağını söyledi. Başkan Eyvaz, arıtma tesisiyle birlikte vatandaşların daha temiz ve arıtılmış suyu musluklarından kullanmaya başlayacaklarını ifade etti.

TESİS 2014 YILI İÇİNDE TAMAMLANACAK

Koçhisar Barajı'nın tamamlanmasının ardından, ilçemiz açısından hayati önem taşıyan içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi için Belediye olarak çalışmaları takip ettiklerini belirten Belediye Başkanı Eyvaz, Alaca İçme Suyu Projesi'nin 2014 yılında tamamlanacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Eyvaz, "Bölgenin en önemli yatırımlarından olan Koçhisar Barajı'nın tamamlanması ile birlikte binlerce dönüm arazinin sulama ihtiyacı karşılanırken, Alaca'nın 100 yıllık içme suyu sorunu da ortadan kaldırılmış olacak. Şükürler olsun ki göreve geldiğimiz günden itibaren vatandaşımıza vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Çalışması tamamlanan birçok projemiz var. Ancak devam edenlerde var. Seçim dönemi içerisinde vatandaşımıza sözünü vermeyip yaptığımız birçok hizmet var. Alaca'nın gelişmesi ve büyümesi için vatandaşlarımızdan aldığımız güçle yolumuza hizmet ederek inşallah devam edeceğiz" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaca'nın İçme Suyu Meselesine Neşter - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement