Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Bilim Sergisi - Son Dakika
Yerel

Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Bilim Sergisi

Anadolu Öğretmen Lisesi\'nden Bilim Sergisi

Geçen yıl TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmaya katılarak finale kalan Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Öğretmen Lisesi, bu yıl da 30’a yakın proje hazırlayarak iddialı olduğunu gösterdi.

30.04.2014 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl TÜBİTAK'ın düzenlediği yarışmaya katılarak finale kalan Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Öğretmen Lisesi, bu yıl da 30'a yakın proje hazırlayarak iddialı olduğunu gösterdi.

Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Öğretmen Lisesi, TÜBİTAK ile protokol imzalayarak 30 projelik bilim sergisi açtı. Antioksidan Diyet Ekmeği, Zincirleme Kaza Önleyici, Hem F Hem Q Klavye, Esnek Emniyet Kemeri, Centilmen Far, Akım Kesici, Kaçak Elektrik Avcısı, Led Perde, Yakmayan Bardak, Su Tasarruflu Ünye Evleri, Atık Şişelerden Oyun Evi, Şekillerle Öğreniyorum vb projelerle çok iddialı gösteren Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, oldukça heyecanlı.

Proje Koordinatörü Deniz Nal Sider, proje detaylarına ilişkin bilgiler vererek 7 ayda 30 proje hazırladıklarını belirtti. Sider açıklamasında, "Burada şu anda 30 projemiz var, bunlardan 22 tanesi fizik projesi 8 tanesi ise diğer eğitim dallarından projeler. Geçen yıl TÜBİTAK'ın yarışmasında finale kaldık, bu şekilde başladı maratonumuz. Bu sene de TÜBİTAK bize destek vererek proje sergisi düzenlememizi teklif ettiler, bizde ekim ayında işe giriştik. Öğrencilerimiz sağ olsunlar çok güzel çalıştılar hepsine çok teşekkür ediyorum. Velilere de aynı şekilde teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki buradan çok iyi mucitler çıkacak" dedi.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ise Ünye'de 3 bilim sergisi açıldığını ifade ederek, "İlçemizde 3 okulumuz protokol gereğince bu fuarları açacak. İlki Endüstri Meslek Lisesi'nde açılmıştı, şimdi 30 projeyle Mehmet Refik Güven Anadolu Öğretmen Lisesi'nde açıldı ve son olarak da Meçhul Asker Ortaokulu'nda açılacak. İnşallah bu projelerimizi 19 Mayıs'ta meydanda tüm halkımıza sergilemeyi düşünüyoruz. Çalışma da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Bilim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement