"Sen 4 Bin İnsanın Başına Geç, Lider Ol" - Son Dakika
Yerel

"Sen 4 Bin İnsanın Başına Geç, Lider Ol"

Engelsiz Sanatlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Çimen, "Erdemli bir kişi, bu açıklamadan sonra görevde bulunmaya devam etmemeli." dedi.

08.12.2014 17:12  Güncelleme: 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelsiz Sanatlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersin Çimen, Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Çimen, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Kılıç'ın 4 bin üyesi bulunan bir sivil toplum kuruluşunun lideri olduğunu belirtti. "Sen 4 bin insanın başına geç, lider ol. Bugün kendi camiana 'Biz Allah tarafından cezalandırılan kullarız' şeklinde konuş" diyerek Kılıç'ın sözlerine tepki gösteren Çimen, "İnsan, hayatında zaman zaman küçük veballer işler. Allah bunların hepsini cezalandıracak olsa dünyada 8 milyar engelli olması gerekir" ifadelerini kullandı.

Kılıç'ın açıklamalarının engellilere zarar verdiğini savunan Çimen, "Erdemli bir kişi, bu açıklamadan sonra görevde bulunmaya devam etmemeli" dedi.

Bir gazetecenin "Yargıya taşıyacak mısınız?" şeklindeki sorusu üzerine Çimen, "Yargıya taşıyınca yine kendi camiamıza zarar vermiş oluruz. Bindiğimiz dalı kesmiş oluruz" diye konuştu.

Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, yanlış anlaşıldığını söyledi.

Haberi yazan muhabirin konuyu çarpıttığını öne süren Kılıç, "Ben, o röportajda kaza yapan birinin psikolojisinin bozulduğunu, bizim de bu arkadaşlarımıza sahip çıkarak topluma kazandırmamız gerektiğini söyledim. Haberi yazan muhabir ses kaydının tamamını yazmamış. O yüzden de haber çarpıtıldı. Ben o sözlerimle sadece hep birlikte bu yolu yürümemiz gerektiğini anlatmaya çalıştım. İstemeden engelli kardeşlerimi üzdüysem onların affına sığınıyorum" şeklinde konuştu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Sen 4 Bin İnsanın Başına Geç, Lider Ol' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement