Araban'da Pamuk Üretimi - Son Dakika
Yerel

Araban'da Pamuk Üretimi

Araban\'da Pamuk Üretimi

Araban Ovasında bu yıl 24 bin dönüm alanda ekimi yapılan pamuk hasadına başlandı

30.09.2013 15:13

Araban ilçesinde pamuk hasadına başlandı.

Bu yıl 24 bin dönüm pamuk ekimi gerçekleştirilen ilçede çiftçiler, önceki yıllarda tarım işçisi bulunamadığı için makineli hasat yaparken, yüksek verim almaları üzerine bu yıl ağırlıklı olarak makineli hasat yapmayı tercih etti.

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl pamuk hasadının başladığını belirtti.

Çukobirlik'in bu yıl 40 randıman 1 kilogram pamuğa 1 lira 80 kuruş taban fiyat belirlediğini ifade eden Doğan, şunları söyledi:

"Uzun süredir para etmediği için üreticisini üzen beyaz altın olarak bilinen pamuk, uzun yıllar sonra üreticisinin yüzünü güldürdü. Geçmiş yıllarda pamuk toplatmak için tarım işçisi bulamayan Arabanlı üreticilerbir süredir makineli pamuk hasadına yönelmişti. Hasatta dönüme 450-500 kilogram verim alınması üzerine ilçede üreticilerin yaklaşık yüzde 70'i makineli pamuk hasadına döndü."

Fakılı köyündeki pamuk üreticisi ve pamuk toplama makinesi işletmeciliği yapan Ali Demir de uzun yılardır pamuk üretimi yaptığını, hasatta pamuk toplatacak tarım işçisi sıkıntısı yaşadıkları için kimi dönemlerde ürünlerini kışa kadar hasadını yapamadıklarını kaydetti.

Geçen yıl aldığı pamuk toplama makinesiyle kendisinin ve yakınlarının pamuklarını hasat ettiğini anlatan Demir, "Makineli pamuk hasadına başladığım geçen yıldan beri daha kaliteli ve randımanı daha yüksek pamuk hasadı yapıyorum. Araban Ovasında pamuk üreticiliği yapan tüm çiftçi arkadaşlarımız bundan böyle daha temiz ve yüksek randımanlı pamuk hasadı için makineli hasada yöneldi" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Araban'da Pamuk Üretimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement