Ateş Böceği Yalçın, Datça'da Toprağa Verildi - Son Dakika
Yerel

Ateş Böceği Yalçın, Datça'da Toprağa Verildi

Ateş Böceği Yalçın, Datça\'da Toprağa Verildi

‘Ateş Böceği Yalçın’ olarak ün yapan ünlü sanatçı Yalçın Otağı, vasiyeti üzerine çok sevdiği Datça’da sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

16.08.2014 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Ateş Böceği Yalçın' olarak ün yapan ünlü sanatçı Yalçın Otağı, vasiyeti üzerine çok sevdiği Datça'da sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Uzun süredir karaciğer kanseriyle mücadele eden Yalçın Otağı, Datça'da bulunduğu yazlığında ağırlaşması üzerine kaldırıldığı Marmaris Yücelen Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

İsteği üzerine çok sevdiği Datça Şehir Mezarlığında toprağa verilen Yalçın Otağı'nın cenazesine 30 yıl sahnede birlikte insanları güldüren can yoldaşı Ateş Böceği Ercan olarak tanınan Ercan Bostancıoğlu ve sanatçı Cengiz Coşkuner ile birlikte Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Otağı'nın 41 yıllık hayat arkadaşı sinema sanatçısı Lale Belkıs, tiyatro sanatçısı Yalçın Özden, şarkıcı Cengiz Coşkuner ve Yakup Karameşe ile yakınları katıldı.

Cenaze törenine ünlü yönetmen Türker İnanoğlu, Müjdat Gezen, Kadıköy Belediye Başkanı Akyurt Nuhoğlu gibi birçok ünlü de çelenk gönderdi.

Cenaze töreninde bir konuşma yapan Uğur Böcekleri Grubundan Yalçın Özden, Ateş Böceği Yalçın'ı kendine örnek aldığını belirterek, "Yalçın ağabey, bizim üstadımız, örnek aldığımız bir insandı. Ercan Ağabey ile uzun soluklu çalıştılar. Zaten biz de isimlerden anlaşılacağı üzere, Uğur Böcekleri idik. Onların arkasından örnek alarak geldik. Çok üzgünüz bir üstadımızı kaybettik. Datça artık onun mekanı olacak. Dünyanın en güzel yerinde yatacak. O bizim için her zaman yaşayacak. O yıllarca insanları güldürdü. Başka bir şey yapmadı. Ne yaptıysa insanları güldürmek içindi. Nur içinde yatsın" dedi.

Cenaze daha sonra Datça Şehir Mezarlığında toprağa verildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ateş Böceği Yalçın, Datça'da Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • köksal ışık: Türk Tiyatrosu bir güzel insanı kaybetti.TÜRK ULUSU NUN BAŞI SAĞOLSUN. 0 0 Yanıtla

Advertisement