Avcı: "İletişimde Yapılan Hata 'Kalite'yi Yerle Bir Edebilir" - Son Dakika
Yerel

Avcı: "İletişimde Yapılan Hata 'Kalite'yi Yerle Bir Edebilir"

Avcı: "İletişimde Yapılan Hata \'Kalite\'yi Yerle Bir Edebilir"

Yönetim Danışmanı Barış Avcı, sağlıkçılara verdiği eğitimde iletişimin önemine dikkat çekerken “İletişimde hata yapıldığında, hizmetin kalitesi anlamını kaybeder” dediYönetim Danışmanı Endüstri Mühendisi Barış Avcı, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde orta kademe yöneticiler ve hasta kayıt yetkililerine ‘iletişim’ eğitimi verdi.

25.07.2016 12:23

Yönetim Danışmanı Barış Avcı, sağlıkçılara verdiği eğitimde iletişimin önemine dikkat çekerken "İletişimde hata yapıldığında, hizmetin kalitesi anlamını kaybeder" dedi

Yönetim Danışmanı Endüstri Mühendisi Barış Avcı, Medical Park Tarsus Hastanesi'nde orta kademe yöneticiler ve hasta kayıt yetkililerine 'iletişim' eğitimi verdi.

Avcı eğitimde iletişimin önemine dikkat çektiği sunumunda "Özel sektör ya da kamuda kurumlar yıllarca emek vererek, para harcayarak belirli bir imaj oluşturuyor. Ancak iletişimde yapılan bir hata, o kurumun imajını bir anda yerle bir edebiliyor" dedi.

Artık dünyanın dört bir yanında sayısız işletmenin her çeşit ürün ve hizmeti düşük maliyetlerle ve yüksek kaliteyle üretebildiğini, internet ve ulaşım imkanlarıyla her yere ulaştırabildiğini kaydeden Avcı, "İnsanlar bir kurumdan çok kaliteli ve çok ucuza ürün ya da hizmet alabilir. Ancak kurumla kurulan iletişim sırasında bir aksama, yanlış anlama olursa bunların bir anlamı kalmıyor. İnsanlar memnuniyetlerini 2 kişiye anlatırken, memnuniyetsizliklerini 8 kişiye anlatıyor" diye konuştu.

Özellikle sağlık alanında insanlara hastalıklarıyla ilgili doğru bilgilendirme yapmak için iletişimin daha da önem kazandığını vurgulayan Barış Avcı, karşıdaki kişinin hasta ya da hasta yakını olmasının iletişimin hassasiyetini artırdığını kaydetti. Avcı, "Kendisi ya da yakını hasta olan bir kişi gergindir, hatta korkuyordur. Kendisine anlatılanı, normal bir insandan çok daha farklı algılayabilir. Sağlıkçıların her zaman bunu dikkate almaları ve kendilerini onların yerine koyması gerektiğini ifade etti" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avcı: 'İletişimde Yapılan Hata 'Kalite'yi Yerle Bir Edebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement