Baca Temizliği Uyarısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Baca Temizliği Uyarısı

Baca Temizliği Uyarısı
31.10.2012 15:25

Çankırı Belediye İtfaiye Müdürlüğü, baca temizliği konusunda vatandaşları uyardı.

Çankırı Belediye İtfaiye Müdürlüğü, baca temizliği konusunda vatandaşları uyardı.

İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, yaptığı yazılı açıklamada, baca yangınlarının toplam yangınlar içindeki payının küçümsenemeyecek kadar fazla olduğunu belirterek karbonmonoksit zehirlenmelerini ve baca yangınlarını, yaşamımızı tehdit eden unsurlardan çıkartmamız için baca temizliğinin düzenli olarak yapılması gerektiğini ifade etti.

Baca temizliğinin kış mevsimi başında ve sonunda olmak üzere yılda iki kez yapılması gerektiğini vurgulayan Semerci, şunları kaydetti:

"Karbonmonoksit zehirlenmeleri ve baca yangınları yüzünden her yıl onlarca vatandaşımızı kaybetmekteyiz. Önlem almanın, olmuş bir olaya müdahale etmekten daha kolay ve ucuz olduğu unutulmamalıdır. Alınan her önlem muhtemel bir yangını ve zehirlenmeyi önler."

Muhabir: Özgür Alantor

Yayıncı: Sinan Özmüş - ÇANKIRI

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Baca Temizliği Uyarısı - Son Dakika


Advertisement