Badıllı, İletişimin Önemini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Badıllı, İletişimin Önemini Anlattı

Badıllı, İletişimin Önemini Anlattı

Eğitimci Süleyman Badıllı, 6.'sı düzenlenen "Anne-Baba Destek Programı" seminerinde güçlü iletişimin önemine dikkati çekti.

07.05.2014 11:48

Eğitimci Süleyman Badıllı, Rönesans Eğitim Vakfı'nın katkılarıyla 6.'sı düzenlenen "Anne-Baba Destek Programı" kapsamında seminer düzenledi.

Seminerde "Duygu, düşünce ya da bilginin başkalarına aktarılması" olarak tanımlanan iletişimin sosyal bir ihtiyaç olduğunu ve bu yönde kendisini geliştiren bireylerin hem sosyal yaşamda hem de iş yaşamında başarı şansını yakaladıklarını bildiren Badıllı, "İletişimde kalite" başlığı altında sunum yaptı. Kaliteli iletişimin nasıl sağlanacağını tüm yönleriyle anlatan Badıllı, "İletişim, insanların sosyal ve fizyolojik ihtiyaçlarının ortaya çıkardığı bir süreçtir." dedi.

Kaliteli iletişimin aile bireylerinin ruh sağlığını olumlu etkilediğini ve bunun için karşılıklı saygının şart olduğunu vurgulayan Badıllı "İyi ve kaliteli iletişim kurmak için saygı duymak, empati yapmak, etkin dinlemek, konuşma içerisinde kendi düşüncelerinizi dile getirmek, tamamen şeffaf olmak çok önemlidir" dedi.

Aile içindeki güçlü iletişimin çocukların ruh sağlığı açısından da önemine dikkat çeken Badıllı, "Sağlıklı iletişim oluştuğu takdirde, çocuklar kendini değerli ve güvende hisseder, sorumluluk duygusu kazanır, aile ortamında yakınlık ve dayanışma sağlanır. Böylece çocuklar zorluklarla mücadele etmeyi öğrenmiş olur" uyarısında bulundu.

Badıllı, iletişimin altın kurallarını ise şöyle sıraladı: ''Çocuğunuzu dinlemeyi bilin, sabırlı olun, onların gönlünü almaktan korkmayın. Her zaman sinirlerinize hakim olun, düşünmeden konuşmayın, tepkilerinize ve yaptığınız şakalarınıza dikkat edin. Çocuğunuzun sorularına cevap verin, gereksiz eleştirilerden kaçının, terslemeyin böbürlenmeyin, ne zaman susmanız gerektiğini bilin ve adil davranın. Unutmayınız ki kaliteli iletişim kurabilen insanlar, hayatlarının her döneminde başarılı olurlar.'' Badıllı, seminer sonunda ziyaretçilerin sorularını da yanıtladı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Badıllı, İletişimin Önemini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement