Balıkçılara "Boy" Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Balıkçılara "Boy" Uyarısı

Balıkçılara "Boy" Uyarısı

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sağlam: " Bütün balıkçılarımızın kurallara uygun halde hareket ederek avlanma yapmalarını bekliyoruz"

06.09.2013 12:45

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam,  "Bütün balıkçılarımızın kurallara uygun halde hareket ederek avlanma yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Sağlam,  denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçıların 1 Eyül'den itibaren avlanmaya başladığını hatırlattı.

Karadenizli balıkçıların hava şartları nedeniyle yeterince avlanamadığına dikkat çeken Sağlam, bütün balıkçılara bereketli bir av sezonu temennisinde bulundu.

Balıkçılara boy konusunda uyarılarda da bulunan Sağlam, şunları kaydetti:

"100 kilometrelik sahil şeridine sahip ilimizde binden fazla ruhsatlı balıkçı teknesi bulunmaktaıdır. Balıkçılık ilimiz ekonomisi açısından çok önemlidir. Ancak bilinmelidir k,i ideal avcılık dengeli avcılıktır.Aşırı ve kuralsız avcılık  geleceğimizin ve çok önemli bir zenginliğimizin yok edilmesi demektir. İyi bir gelecek için avlanma usul ve esaslarına uyulması gerekmektedir. Bu konuda bütün balıkçılarımızın kurallara uygun halde hareket ederek avlanma yapmalarını bekliyoruz.  Amacımız günü kurtarmak değil sürdürülebilir bir balıkçılığın olmasını sağlamaktır. Aynı hassasiyeti bütün balıkçılarımızdan bekliyoruz. Her yıl olduğu gibi bu sezon da özellikle balık boylarına yönelik denetimlerimizi sürdüreceğiz." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkçılara 'Boy' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement