Barış Doğan'a Ağalık Kemeri Verildi - Son Dakika
Yerel

Barış Doğan'a Ağalık Kemeri Verildi

Barış Doğan\'a Ağalık Kemeri Verildi

Geleneksel 10.İbrahimşehir Aşırtmalı Aba Güreşleri sonunda yapılan ağalık ihalesini kazanan İş Adamı Sanayici Barış Doğan'a ağalık kemeri İbrahimşehir Aşırtmalı Aba Güreşleri Turnuvası Tertip Komitesi Başkanı Adnan Özaslan verdi.

28.08.2013 10:34

Geleneksel 10. İbrahimşehir Aşırtmalı Aba Güreşleri sonunda yapılan ağalık ihalesini kazanan İş Adamı Sanayici Barış Doğan'a ağalık kemeri İbrahimşehir Aşırtmalı Aba Güreşleri Turnuvası Tertip Komitesi Başkanı Adnan Özaslan verdi.

Bu yıl İbrahimşehir Aşırtmalı Aba Güreşleri'nin ağalığını üstlenen İş Adamı Sanayici Barış Doğan, 2014 yılında gerçekleştirilecek şampiyonanın ulusal ve uluslararası düzeyde bir üne kavuşması için gerekli alt yapı çalışmalarını bir yıl süreyle yürüteceklerini ve gençlerin bu spora yönelmesi yönünde birçok etkinliği gerçekleştireceklerini söyledi.

Ata sporunu, uluslar arası arenada en iyi şekilde temsili için çalışmalar yürüteceklerini aktaran Barış Doğan, "Ata sporumuz olan aşırtmalı aba güreşlerinin yeniden canlandırılması ve bu sporun uluslararası statüde yer bulması yönünde birçok çalışma yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. 2014 şampiyonası öncesinde gerekli her türlü araştırma ve alt yapı çalışmalarını yaparak örnek bir şampiyona düzenlemek için çalışacağız. Bu sporun yaygın olarak gerçekleştirildiği bölgelerdeki sporcu ve eğitmenlerle irtibat kurarak aba güreşinin ulusal ve uluslararası statüde gelişmesi için çalışmalar yapacağız. Bugün güreş ağalık kemeri bana teslim edildi. Aldığımız bu onurlu bayrağı zirveye taşımak için üzerimize düşenleri yapacağız. Diğer taraftan İbrahimşehir'in spor alt yapısını güçlendirmek için gerekli tesislerin yapımı için yürütülecek olan çalışmalara destek vereceğiz" dedi.

İbrahimşehir Aşırtmalı Aba Güreşleri Turnuvası Tertip Komitesi Başkanı Adnan Özaslan, yapılan turnuvanın her geçen gün daha da gelişip büyüdüğünü ve federasyon tarafından da dikkatle izlendiğine dikkat çekerek, "Geçen yıl güreş ağalığımızı Şahin Pamuk Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Cahit Bingöl yapmış ve turnuvalarımız başarıyla tamamlanmıştı. Bu yıl turnuva ağalığını üstlenen Sanayici İş Adamı Barış Doğan'a ağalık kemerini teslim ettik. 2014 yılıyla ilgili çalışmalarında startını verdik. 2014 yılında güreşlerin daha çok gelişeceğine ve köyümüzün bu konuyla ilgili tesislerinin eksiklerinin giderilerek turnuvayı modern bir tesiste gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bizlere sağladığı desteklerden dolayı Sayın Barış Doğan'a çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Barış Doğan'a Ağalık Kemeri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement