Bolvadin'de Etkin İletişim Teknikleri Sertifika Töreni - Son Dakika
Yerel

Bolvadin'de Etkin İletişim Teknikleri Sertifika Töreni

Bolvadin\'de Etkin İletişim Teknikleri Sertifika Töreni

Afyonkarahisar Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Afyonkarahisar Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile tamamlanan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılan kursiyerlere Etkin İletişim Teknikleri eğitim sertifikası verildi.

08.05.2014 12:10

Afyonkarahisar Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Afyonkarahisar Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile tamamlanan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılan kursiyerlere Etkin İletişim Teknikleri eğitim sertifikası verildi.

Gerçekleştirilen sertifiki töreninde konuşan Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Tabak, oda olarak eğitim programlarına çok önem verdiklerini kaydederek, ilerleyen dönemlerde de bu ve benzeri eğitim programlarının devam edeceğini belirtti. Tabak, konuşmasında, "3'ncü eğitimle birlikte yaklaşık 90 kişiye girişimci sertifikası verdik. Bu sertifika sayesinde 90 girişimcimiz Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) destek almaya hak kazandılar. KOSGEB girişimcilik sertifikası ile işyeri kuracak kişiler proje hazırlayıp, proje onayından sonra karşılıksız 30 bin TL KOSGEB destekli hibe alacaklar, kurulan bu şirket yatırım yapmak istiyorsa ayrıca 2 yıl ödemesiz 0 faizli 70 bin TL kredi kullanma imkanı olacaktır. Bu destekten bu zamana kadar 3 kişi yararlandı. Fakat bu zamana kadar 90 sertifika dağıtmamıza rağmen destek alabilen ve iş kuran kişi sayısı çok az. Biz Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak üstümüze düşen vazifeyi yapıyoruz, temelini atıyoruz. Fakat bu sertifikayı alan kişiler bu temelin üzerine bina yapmıyorlar. Başka şehirlerde bu KOSGEB girişimcilik eğitimine çok ilgi var ve ticaret odaları bu kursa girecekleri kura ile belirliyor. Eğer 90 girişimcimiz projesini KOSGEB'e sunar ve kabul edilirse Bolvadin'e toplamda 2,7 milyon lira karşılıksız destek sağlanacak. Projelerin büyüklüğüne göre bu rakam daha da artacaktır. Lütfen girişimcilik eğitimi almış ve sertifikaya hak kazanmış kişiler vakit geçmeden destekler sona ermeden projelerini hazırlasınlar. Yine geçtiğimiz günlerde tamamladığımız bir diğer faaliyetimiz ise 'Etkin İletişim Teknikleri' Biliyorsunuz iş dünyasının en önemli konularından birisi iletişim. Biz de bu kapsamda iletişim eğitimi açtık ve 16 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı. Beden dili, stres yönetimi ve iletişim hakkında yeni bilgiler edindiler" dedi.

Bir restaurantta gerçekleştirilen törene, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Başkan Yardımcısı Mustafa Kullap, Çalışma ve İşkur Afyonkarahisar İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, KOSGEB İl Müdürü Meftun Köksal, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Afyon yatırım destek ofisinden Özge Yeğin ve kursiyerler katıldı. Konuşmaların ardından girişimcilere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolvadin'de Etkin İletişim Teknikleri Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement