Bulancak'ta 2. Osb Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bulancak'ta 2. Osb Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Bulancak ilçesine kurulması planlanan 2.Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) çalışmalarıyla ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

25.12.2012 16:59

Bulancak ilçesine kurulması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) çalışmalarıyla ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

İlçedeki 2. OSB Müdürlüğü binasında Giresun Valisi Dursun Ali Şahin başkanlığında gerçekleşen toplantıda alt yapı çalışmaları ve parsel kamulaştırma işlemleri görüşüldü.

Vali Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, 2. OSB'nin kurulması için İl Özel İdaresi ve Bulancak Belediyesi'nin imkanlarının seferber edileceğini söyledi.

OSB'nin kurulacağı alanda uzlaşma sağlanamayan arsa sahiplerine bir an önce tebligat yapılmasını isteyen Şahin, "Çünkü işlemleri bitirip bir an evvel çalışmalara başlamalıyız. Öncelikli olarak Şubat ayı içinde iyi bir çevre planlayıcısı ile görüşülerek, altyapı sorunu çözülmelidir" dedi.

2. OSB Bölge Müdürü Mete Bahadır Yılmaz ise OSB'nin kurulacağı alanın 473 bin 919 metrekare olduğunu ve bunun 245 bin 563 metrekaresine sahip olan kişilerle uzlaşma heyetinin görüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"2. OSB, Trabzon ve Samsun gibi iki büyük ile çok yakın Giresun ve Ordu illerinin arasında olması, bölgenin sosyal yapısı ve benzer sebeplerden dolayı yatırımcılar için cazibe merkezi konumundadır. Bu alanda tahmini 50 adet büyüklü küçüklü sanayi tesislerinin yapılması planlanmaktadır. Bu zamana kadar birçok iş kolunu barındıran 30 adet yatırım talebi gelmiştir. Tesisler tamamlandığı zaman yaklaşık olarak 3 bin 500 kişiye iş istihdamı sağlanmış olacaktır."

Toplantıya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara, Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, Başkan Yardımcısı Niyazi Karaibrahim, uzlaşma komisyonu üyeleri Recep Hıdır ve Nurettin Zere katıldı.

Muhabir: Sinan Yıldız/ Gültekin Yetgin

Yayıncı: Dilek Sezen - GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bulancak'ta 2. Osb Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement