Burhaniye'de Geleneksel Çiftçi Hayırları Başladı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Geleneksel Çiftçi Hayırları Başladı

Burhaniye\'de Geleneksel Çiftçi Hayırları Başladı

Burhaniye ilçesine bağlı Dutluca mahallesinde düzenlenen geleneksel çiftçi hayrı, dualar ve ikramlar eşliğinde gerçekleştirildi. Köy camiinde okunan mevlidin ardından köy kadınları tarafından hazırlanan etli pilav ve ayranlar, köy meydanında toplanan vatandaşlara ikram edildi. Muharrem Kaya, hayır geleneğinin çok eskilere dayandığını belirterek, pandemi döneminde ara verilen etkinliklerin bu yıl tekrar başladığını ve devam edeceğini söyledi.

12.05.2024 12:02

Burhaniye ilçesinde, geleneksel çiftçi hayırları başladı. Dün, kırsal Dutluca mahallesinde düzenlenen hayırda dualar yapılırken, etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Dutluca mahallesinde düzenlenen geleneksel çiftçi hayrı yüzlerce vatandaşı biri araya getirdi. Mahalle camiinde okunan mevlidin ardından köy kadınlarının hazırladıkları etli pilav ve ayranlar köy meydanında toplanan vatandaşlara ikram edildi. Hayır geleneğinin çok eskilere dayandığını kaydeden Muharrem Kaya, "Bugün köyümüzde köy hayrı ve yağmur duamızı yaptık. Bunun tarihi çok eskilere dayanır. Anadolu'nun çok yerlerinde bu şekilde hayırlar yapılır. Dualar yapılır. Pilavlar ikram edilir. Bizde bugün köyümüzde aynı şekilde dualarımızı yaptık. Misafirlerimize pilav ikramı yaptık. Pandemi döneminde biraz ara verilmişti. Bu sene gene başladık. Bu şekilde devam edecek" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Geleneksel Çiftçi Hayırları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement