Bursa'nın Geleceği Uludağ Üniversitesinde Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Bursa'nın Geleceği Uludağ Üniversitesinde Konuşuldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesinde (UÜ) gerçekleştirilen toplantıda, üniversite temsilcileri ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

05.08.2015 10:06

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesinde (UÜ) gerçekleştirilen toplantıda, üniversite temsilcileri ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın moderatörlüğündeki toplantıda konuşan Altepe, UÜ ile Bursa'nın tüm ilçeleri arasında diyaloğun geliştirilmesi bakımından Bursa'nın dinamik bir şehir olduğunu belirtti.

Bursa'da üretimi destekleyecek ara eleman sıkıntısı yaşandığına işaret eden Altepe, "Bursa, teknik altyapı ve eğitimin en yaygın olduğu şehir ancak üretim sektöründe tekniker ve teknisyenler yetersiz. Okullarda da işin ruhuna uygun eğitim verilmelidir" görüşünü aktardı.

Kentin tüm dinamiklerinin aktif olması gerektiğine dikkati çeken Altepe, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda çalışmalar yapıyoruz. Kentin gücünü ortaya koyma konusunda kent dinamikleriyle birlikte hareket etmek en büyük amacımız. Birlikte üretelim, birlikte kalkınalım. Önemli bir nokta daha var. Bursa, gücünü otomotiv, raylı sistem, savunma sanayi ve havacılık konusuna vermelidir. Bursa'da üretimi destekleyecek ara eleman sıkıntısı yaşanıyor."

Ulcay da üniversite olarak ara eleman yetiştiren meslek yüksekokulları hedeflediklerini, ilçelerin ve ülkenin gelişmesi için üniversite olarak her türlü yardıma hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'nın Geleceği Uludağ Üniversitesinde Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement