"Camiler Tebliğin Merkezidir" - Son Dakika
Yerel

"Camiler Tebliğin Merkezidir"

"Camiler Tebliğin Merkezidir"

AK Parti'li Emrah Tunca, "Camilerimiz, tarihin her döneminde bir çok hizmetin yüklendiği mübarek mekanlardır" dedi.

01.10.2012 09:43  Güncelleme: 10:09

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, "Camilerimiz, İslam aleminin sadece ibadet yaptığı yerler değil, tarihin her döneminde tebliğin merkezi ve bir çok hizmetin yüklendiği mübarek ve mukaddes mekanlardır" dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, birleşme, toplanma anlamına gelen 'Cami' kelimesinin ibadetin yanı sıra din ve dünya işlerinin konuşulduğu, eğitim ve öğretim yapılan mukaddes yerler olduğunu aktardı. Tunca, dinlerin, bireyler için zaruri bir ihtiyaç olduğu kadar toplumsal yaşamın da bir gereği ve vazgeçilmez unsuru olduğuna işaret ederek, yeryüzünde ibadet etme ve bu ibadetleri yerine getirmek için mabet inşa etmenin ilk insan Hz. Adem ile başladığını bildirdi.

Cami ve mescidlerin müslümanlar için ortak sağduyuyu temsil eden ve dindarlık bilincini geliştiren yerler olduğunu anlatan Emrah Tunca, "Camiler, tarihin her döneminde tebliğin merkezi olmuştur. İşte bu kutsal mekanlarımızı dolduran ve islama hizmet eden İmam, Müezzin, Müftü, Vaiz ve her kademede çalışan hizmetliler islam için birer gönül erleridir. AK Parti'miz halkın iradesiyle iktidara geldiği günden itibaren bu gönül erlerimize, maddi ve manevi desteğini asla esirgememiştir. Bundan sonra da bu hassasiyetini sürdürerek diyanet çalışanlarının yarınlara huzurlu bakabilecekleri ortamları hazırlama noktasında katkı sağlamaya devam edecektir" dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın diyanet çalışanlarına ve İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni eden Tunca sözlerini şöyle noktaladı: "Bu hafta vesilesiyle görevi başında terör örgütü tarafından şehit edilmiş ve çeşitli vesilelerle hayatını kaybetmiş din görevlilerimize Yüce Allah'tan rahmet diler, emekliye ayrılan diyanet mensupları ile halen görev yapan çalışanların da bu özel haftasını canı gönülden kutlarım"

01.10.2012 09: 18: 21

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Camiler Tebliğin Merkezidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement