Camiler ve Din Görevlileri Haftası Fatsa'da Başladı - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Fatsa'da Başladı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Fatsa\'da Başladı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın açılış programı yapıldı.

12.10.2015 16:43

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılış programı yapıldı.

Fatsa Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen açılış programına Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, daire amirleri ve din görevlileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can gerçekleştirdi. Can konuşmasında "2003 yılında camiler ve din görevlileri haftası olarak kutlanmaya başladı. Camiler haftası kutlamaları hayırlı uğurlu olsun. Camilerimiz eğitim merkezi olsun istiyor ve manevi eğitimlerin devamlı buralarda gerçekleşmesini talep ediyorum. 2015 yılı din görevlileri haftası startını Fatsa ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Camilerimiz hep ayakta dursun" dedi.

İkinci konuşmayı ise Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu gerçekleştirdi. Kolukısaoğlu yaptığı açıklamada "Bu yılki din görevlileri ve camiler haftasını başlatmış bulunuyoruz. Hafta nedeniyle yapılan plan ve programların güzel bir şekilde uygulanmasını hizmetimizde ivmeyi yükseltmesini, motivasyonumuzu güçlendirmesini Cenabı-ı Haktan diliyorum. Ordu bölgemizde 2019 camimiz var ve halkımıza bu camilerimiz ibadet hizmeti veriyor. Yeterli derece ilimizde cami var ama yine talep olursa her zaman yapmaya camiyi hazırız. Kuran kurslarımız Ordu ilimizde memnuniyet verici seviyede. Yaz Kur'an kurslarımızda binleri aşkın çocuğumuzu camilerle buluşturuyoruz. Tüm velilerimize teşekkür ediyorum. Ordu ilimizde 2 bin 669 din görevlisi ile hizmet veriyoruz" diye konuştu.

Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker ise programda yaptığı konuşmada "Bu yılın konusu Diyanet İşleri Başkanlığı tema olarak nitelendirdiği 'namaz, namaza çağrı, namazı eksiltmeme ve namazdan vazgeçmeme' konuları Din Görevlileri ve Camiler Haftası'nda işlenecek. Hep birlikte halkımıza bu konular hakkında bilgiler verilecek. Bu anlamda Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve program son buldu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası Fatsa'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement