Camiler ve Din Görevlileri Haftası Program ile Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Program ile Kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Program ile Kutlandı

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi Müftülüğü tarafından 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din görevlileri haftası yapılan program ile kutlandı.

04.10.2013 14:33

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi Müftülüğü tarafından 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din görevlileri haftası yapılan program ile kutlandı.

Kültür Sarayı konferans ve sinema salonunda gerçekleşen programa Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Ergene Müftüsü Mehmet Bican, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Ayan, İlçe Merkezinde ve Köylerde görev yapan İmam Hatipler ile vatandaşlar katıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Sonrasında Küçükhıdır Köyü İmam Hatibi Yavuz Bektaş tarafından Kuran-ı Kerim'in okundu. Kuranı Kerim okunmasının ardından İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Kürsüde söz alan İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparak "Böyle güzel bir günde bizleri yalnız bırakmayan tün katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Yapılan konuşma sonrasında, sinevizyon gösterimi ve din görevlilerinin tasavvuf musikisi sunumu yapıldı. Akabinde ise, Teteköy Camii İmam Hatibi Kazım Yorulmaz Cami ve Mescit konulu, Merkez Bademlik Camii İmam Hatibi Üzeyir Canbaz Din Görevlileri konulu ve Karacahalil Köyü İmam Hatibi Hasan Al İslam'da Cami ve Kadın konulu sunumlarını yaptılar.

Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, gerçekleştirilen programın güzelliğine vurgu yaparak, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının senede bir hafta olarak değil her gün hatırlanılması gerektiğini belirtti ve programı hazırlayıp emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşma sonrasında, yıl içerisinde görev mahallerinde ve toplum nezihinde başarılı çalışmalara imza atan din görevlilerine takdir ve teşekkür belgeleri takdim edilerek program son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası Program ile Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement