Çankırı Belediyesinden Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

Çankırı Belediyesinden Fotoğraf Sergisi

Çankırı Belediyesinden Fotoğraf Sergisi

Çankırı Belediyesi, Dr. Rıfkı Kamil Urga Araştırma Merkezindeki yazma eserler ve eski fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını yaptı.

30.01.2014 11:18

Çankırı Belediyesi tarafından Dr. Rıfkı Kamil Urga Araştırma Merkezi'ndeki yazma eserler ve eski fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Yunus Alışveriş Merkezi'ndeki serginin açılışına Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, İl Müftüsü Arslan Türk, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'nın, Neolitik Çağlara dayanan bir geçmişi olduğunu ifade ederek, Çankırı'nın tarih boyunca önemli misyonlar üstlendiğini söyledi.

Çankırı'nın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Dinç, "Çankırı Selçuklu ve Osmanlı Medeniyetlerinin yoğun olarak yaşandığı ve eserler bıraktığı bir kenttir. Milli Mücadelenin kazanmasında ve Cumhuriyet'in kurulmasında katkı sağlayan nadir ve önemli şehirlerden bir tanesi olan Çankırı, tarihi geçmişiyle yeni yeni yüzleşmeye başladı. Bizler, tarihimizi ortaya çıkarmak ve nasıl bir geçmişe sahip olduğumuzu göstermek adına önemli adımlar attık ve bu araştırma merkezimizi kurduk. Böylesine önemli bir geçmişi olan bir kentin belediye başkanlığını yapmaktan gurur duyduğumu bir kez daha ifade ederek, çalışmalarımızın ve bu açılışımızın tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Açılıştan sonra misafirler ile birlikte sergilenen eserleri inceleyen Başkan Dinç, eserler hakkında kısa bilgiler verdi. Çankırı'ya ait yazma eserler ve eski fotoğrafların sergilendiği fotoğraf sergisinin Pazartesi gününe kadar açık kalacağı bildirildi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırı Belediyesinden Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement