Çankırı'da Tkdk'dan Hayvancılığa Destek - Son Dakika
Yerel

Çankırı'da Tkdk'dan Hayvancılığa Destek

Çankırı\'da Tkdk\'dan Hayvancılığa Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğü'nün, 9.çağrılarda çıktığı ilanlarda destekleme müracaatı kabul edilen 80 başlık besi tesisinin açılışı yapıldı.
Aşağı Yanlar Köyü'nde bulunan besi tesisinin...

25.11.2013 15:38

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğü'nün, 9. çağrılarda çıktığı ilanlarda destekleme müracaatı kabul edilen 80 başlık besi tesisinin açılışı yapıldı.

Aşağı Yanlar Köyü'nde bulunan besi tesisinin açılışına Vali Vahdettin Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, STK ve siyasi parti temsilcileri ile TKDK yetkilileri katıldı.

Besi tesisi açılış töreninde konuşan besi tesisi sahibi Hacı Dirican, "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi" kapsamındaki 9. başvuru çağrı döneminde yaptığı projenin kabul edildiğini açıkladı. Uzun yıllar tarım ve hayvancılıkla uğraştığının altını çizen Dirican, yaptığı projede kendisine destek verenlere ve TKDK yetkililerine teşekkür etti.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Çendek'de Çankırı'da modern hayvancılık üretiminin geliştiğini ifade ederek, modern tesis sayısının giderek arttığını açıkladı.

Daha sonra 80 başlık besi tesisinin açılışı yapıldı. Tesisin yaklaşık 800 bin liraya mal olduğu ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğü'nün tesise yüzde 60 oranında hibe destek verdiği bildirildi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırı'da Tkdk'dan Hayvancılığa Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement