Cankurtaran Timi 5 Yılda 2 Bin 200 Kişiyi Hayata Bağladı - Son Dakika
Yerel

Cankurtaran Timi 5 Yılda 2 Bin 200 Kişiyi Hayata Bağladı

Cankurtaran Timi 5 Yılda 2 Bin 200 Kişiyi Hayata Bağladı

Karasu sahilinde görev yapan cankurtaran ekipleri, 5 yılda 2 bin 200 kişiyi boğulmaktan kurtardı

29.08.2013 12:42

Karasu sahilinde görev yapan cankurtaran ekipleri, 5 yılda 2 bin 200 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Karasu Belediyesi'nin yaz döneminin başlamasıyla birlikte sahillerde meydana gelebilecek olumsuz vakaları engellemek amacıyla kurduğu cankurtaran timi vatandaşların güvenliği için hizmet veriyor.

Haftanın 7 günü 9 kule ve 4 jet ski ile 20 kilometrelik sahilde vatandaşlara hizmet veren 15 kişilik ekip, 5 yılda 2 bin 200, iki ayda da boğulma tehlikesi yaşayan 300 kişiyi denizden çıkardı.

Cankurtaran Sorumlu Amiri Adnan Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15-20 kilometrelik alanda görev yaptıklarını söyledi.

Turan, sahilde 10-11 saat görev yaptıklarını ve çeşitli uyarılar yaptıklarını belirterek, "Cankurtaran arkadaşlarımız denizin dalgalı olması durumunda vatandaşların denize girmemesi konusunda uyarı yapıyor. Karadeniz'de 'rip akıntı' denen bir olay var. Bu akıntının olduğu alanlarda yüzenler olduğu zaman panik yapanlar oluyor ve batıyor. Güçlü bir akıntı olduğu için sahile çıkamıyor ve bir boğulma vakasıyla karşı karşıya kalıyorlar. O an cankurtaran arkadaşlarımız görüyorlarsa müdahale ediyorlar, cankurtaranların bulunduğu alanların dışında oldukları zaman yapacak birşey olmuyor" diye konuştu.

2 ayda 300 kişiyi boğulmaktan kurtardıklarını vurgulayan Turan, "Buraya Sakarya'nın komşu illerinden de gelenler oluyor ve yoğunluk yaşanıyor. Burada 5 yılda 2 bin 200 kişiyi boğulmaktan kurtardık. Bu sevindirici bir durum" dedi.

"Genellikle 'biz yüzme biliyoruz' diyorlar"

Cankurtaran Kemal Tunç ise denizin dalgalı olduğunu zamanlarda insanlara birtakım uyarılar yaptıklarını anlattı.

Tunç, insanların genellikle uyarıları dikkate almadığını daha sonra boğulma vakasıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Biz yüzme biliyoruz' diyorlar. Denize girdiklerinde yarım saat içinde de boğuluyorlar. Daha sonra jet ski ile gidip müdahale ediyoruz" ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cankurtaran Timi 5 Yılda 2 Bin 200 Kişiyi Hayata Bağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement