Cide'de Aç Kalan Ayı, Arı Kovanlarını Parçaladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Cide'de Aç Kalan Ayı, Arı Kovanlarını Parçaladı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Cide\'de Aç Kalan Ayı, Arı Kovanlarını Parçaladı

Kastamonu'nun Cide ilçesine bağlı Çataloluk köyünde aç kalan bir ayı, arıcılıkla geçimini sağlayan Celal Bakan'a ait 14 kovanı parçaladı.

Kastamonu'nun Cide ilçesine bağlı Çataloluk köyünde aç kalan bir ayı, arıcılıkla geçimini sağlayan Celal Bakan'a ait 14 kovanı parçaladı.

Edinilen bilgiye göre, Cide ilçesinin Çataloluk köyünde arıcılıkla geçimini sağlayan Celal Bakan'a ait 14 arı kovanı bir ayı tarafından parçalandı. Bakan, ayının kovanlarına büyük zarar verdiğini belirterek, "Benim zararımı kim karşılayacak? Ayıları öldürmek yasak ama bizim kovanları da parçalıyor ve bizlere büyük maddi zarar veriyor" dedi. Zararının karşılanmasını isteyen Bakan, "Ayıya sahip çıkan devletimiz, vatandaşa ne zaman sahip çıkacak? Bahara çıkmış bir arı kovanı bugün nereden baksanız yaklaşık 500 liradır. 14 kovanda 7 bin lira zararım var" diye konuştu.

Bu arada bölgede arıcılık yapan vatandaşlar da, ayı endişesi ile kovanların yanında nöbet tutmaya başladıkları söylediler. - KASTAMONU

Kaynak: İHA