Cide'de Öğrencilere Sağlık Taraması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Cide'de Öğrencilere Sağlık Taraması Yapıldı

Cide\'de Öğrencilere Sağlık Taraması Yapıldı

Cide Toplum Sağlığı Merkezi tarafından oluşturulan sağlık ekibi, okullarda öğrencilere yönelik sağlık taraması başlattı.
Cide Toplum Sağlığı Merkezinde görevli sağlık çalışanları, Cide Bayram Aslan Turizm Meslek Lisesi'nde bulunan öğrencilere...

21.11.2013 13:12

Cide Toplum Sağlığı Merkezi tarafından oluşturulan sağlık ekibi, okullarda öğrencilere yönelik sağlık taraması başlattı.

Cide Toplum Sağlığı Merkezinde görevli sağlık çalışanları, Cide Bayram Aslan Turizm Meslek Lisesi'nde bulunan öğrencilere genel sağlık taraması yaparak ağız, saç, diş, solunum yolu ile mide ve bağırsak sistemlerini kontrol etti. Bu kapsamda ilerde oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçilmesi planlanıyor.

Toplum Sağlığı Sorumlu Merkezi yetkilileri, yapılan bu çalışma ile bulaşıcı hastalıkların önlenebileceğini belirterek, "Yapılan genel sağlık taramasında hastalık olduğu şüphesi bulunan öğrenciler tedavi altına alınacak. Öğrencilerde baş gösteren hastalık belirtilerinin diğerlerine bulaşmaması için gerekli tedbirler alınacak" dedi.

Sağlık taramasının başarılı geçtiğini belirten Dr. Kenan Baş, ilerde oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmek istediklerini ve taramaların özellikle çocuklar için önemli olduğunu ifade ederek, sağlıklı bir nesil için herkesin sağlık taramasından geçmesi gerektiğini kaydetti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cide'de Öğrencilere Sağlık Taraması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement