Çiğköftelerde Hijyen Sorunu" - Son Dakika
Yerel

Çiğköftelerde Hijyen Sorunu"

Çiğköftelerde Hijyen Sorunu"

Hijyen Konseyi Sözcüsü İmrek: "Çıkardığımız raporda piyasada satılan hazır çiğköftelerin birçoğunun üretim yerleri, üretim araç ve gereçleri, gıda malzemeleri, depolama ve vitrinleme alanları ile sebzelerinin, hijyen kurallarına aykırı olduğu tespit edilmiştir"

05.03.2014 15:58

Hijyen Konseyi Sözcüsü Mehmet İmrek, piyasada satılan hazır çiğköftelerin birçoğunun üretim yerleri, üretim araç ve gereçleri, gıda malzemeleri, depolama ve vitrinleme alanları ile sebzelerinin, hijyen kurallarına aykırı olduğunu tespit ettiklerini bildirdi.

İmrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk damak tadının vazgeçilmezi olan çiğköftenin hijyenine, çok fazla önem verilmediğini savundu.

Çiğköfte piyasasında gizlice denetim yaparak, üretim yerlerini gözlemlediklerini belirten İmrek, "Çıkardığımız raporda piyasada satılan hazır çiğköftelerin birçoğunun üretim yerleri, üretim araç ve gereçleri, gıda malzemeleri, depolama ve vitrinleme alanları ile sebzelerinin, hijyen kurallarına aykırı olduğu tespit edilmiştir" dedi.

Hazır çiğköftelerin, hijyen kuralı ve soğuk zincire riayet edilmeyerek üretilip depolandığını ve tüketime sunulduğunu anlatan İmrek, "Birkaç çiğköfte üretim firması, bu işe hassasiyet göstermektedir ancak birçok üretici firmanın ve personelinin hijyen konusunda yeterli bilgi sahibi olmadıkları ve gerekli hassasiyeti göstermedikleri görüldü" ifadesini kullandı.

İmrek, merdivenaltı üretimin arttığını, üretim yerlerinin denetimsiz ve kontrolsüz olması nedeniyle buralarda yapılan çiğköftelerin "mikrop cenneti" haline gelerek, birçok hastalığa davetiye çıkardığını ileri sürdü.

Çiğköfteyle birlikte servis edilen yeşilliklerin pörsümemesi için yeterince yıkanmadığına dikkati çeken İmrek, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı sıkı denetim yapmalı, hijyenik olmayan ortamlarda üretim ve satış yapan çiğköfte dükkanlarının kapatılması gerekmektedir" diye konuştu.

İmrek, hijyen kurallarına uymayan yerlerin sık sık denetlenmesi gerektiğini vurguladı. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çiğköftelerde Hijyen Sorunu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement