Çorum'daki Silahlı Saldırı - Son Dakika
Yerel

Çorum'daki Silahlı Saldırı

Çorum'da bir kişinin yaşamını yitirdiği, yoldan geçen bir kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili 4 kişi tutuklandı.

05.04.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da bir kişinin yaşamını yitirdiği, yoldan geçen bir kişinin de yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili 4 kişi tutuklandı.

Mart ayında Bahabey Caddesi'nde Bulut Uyar'ın (31) hayatını kaybettiği ve olay yerinden geçtiği sırada tüfekten çıkan saçmalarla Ahmet Türkoğlu'nun (82) yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili, "azmettirme ve yardım" suçlarından geçen hafta gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü serbest bırakıldı.

Şüphelilerden Cihan K. (27), Özgür Ç. (29) ve Burak K.(23) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerin ifadelerinden yola çıkan ve çok sayıda kişinin de ifadesine başvuran polis, saldırıyı gerçekleştirenin Özcan Ö. olduğunu belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince aranan Özcan Ö, Çorum-Ankara çevreyolunda yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından "kasten adam öldürme" suçundan adliyeye sevk edilen Özcan Ö. tutuklandı.

Olay

27 Mart'ta Bahabey Caddesi'nde gerçekleştirilen silahlı saldırıda ağır yaralanan Bulut Uyar, kaldırıldığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Tüfekten çıkan saçmalar, o sırada yoldan geçen Ahmet Türkoğlu'nu da yaralamıştı. Türkoğlu, daha sonra kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Olayı gerçekleştirdikten sonra şüphelilerin kaçmak için kullandığı ve olay yerine yakın bir bölgede terk edilmiş halde bulunan otomobilde ise 2 tüfek ele geçirilmişti.

Bu arada, saldırıda hayatını kaybeden Bulut Uyar'ın, geçen yıl Çorum Barajı civarında bir kişinin hayatını kaybettiği olaydan dolayı bazı kişilerle husumet yaşadığı belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum'daki Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement