Çubuk Belediyesi Yaban ve Sokak Hayvanlarını Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Çubuk Belediyesi Yaban ve Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Çubuk Belediyesi Yaban ve Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Çubuk'ta kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarını unutmayan Çubuk Belediyesi, ilçenin muhtelif yerlerine yem bıraktı.

10.12.2013 14:54  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk'ta kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarını unutmayan Çubuk Belediyesi, ilçenin muhtelif yerlerine yem bıraktı.

Yem bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları ve yaban hayvanlarını yemlemek için Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarının ve av hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelerde çalışma yapıldı.

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, fenni yem, kemik, sakatat, buğday ve bayat ekmek, yaban hayatının yoğun olduğu ormanlık alanlar ile yüksek alanlarına konuldu.

Son bir haftada havaların soğuduğunu söyleyen Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, yaptığı açıklamada özellikle geceleri hava sıcaklığının sıfırın altında 8 dereceye kadar düştüğünü anımsattı.

Soğuk ve karlı havada yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayatı için önceki yıllarda olduğu gibi doğaya yem bıraktıklarını anlatan Topçu, vatandaşlara da çağrı yaparak ekmek ve yemek artıklarını doğanın uygun yerlerine bırakmalarını veya kendilerine teslim etmelerini istedi.

Yaban hayatının Çubuk için çok önemli olduğunu söyleyen Topçu, bu tür yemleme faaliyetlerinin kış boyunca devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Sokak ve yaban hayvanlarını yemlemek için ilçedeki firmalarla görüşerek yiyecek temininde bulunduk. Geçtiğimiz yıl başladığımız uygulamaya Başkanımız Sayın Lokman Özden Beyin talimatıyla mevsim itibarıyla soğuk geçen kış mevsimi nedeniyle tekrar başlattık. Tamamen kar örtüsü ile kaplanan doğada yiyecek bulamayan hayvanlara aç kalmasınlar diye böyle bir girişimde bulunduk. İhtiyaca binaen temin ettiğimiz gıdaları ilçemizin yüksek yerlerinde bulunan ormanlık alanlara periyotlar halinde bırakmaya devam edeceğiz. Şehrimizin kenarında oluşturduğumuz beslenme odaklarına da biz bu gıdalardan bırakarak, sokak hayvanlarının inişini de engellemek istiyoruz. Çünkü insanlarımız sokak hayvanlarından rahatsızlık duyabiliyorlar. Bu uygulamayla aç kalan bu sokak hayvanlarının şehir merkezine inişini engelliyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çubuk Belediyesi Yaban ve Sokak Hayvanlarını Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement