Çubuk'ta Kantincilere Eğitim Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Kantincilere Eğitim Semineri Verildi

Çubuk\'ta Kantincilere Eğitim Semineri Verildi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde faaliyet gösteren okul kantincilerine, eğitim semineri verildi.

16.12.2013 19:03  Güncelleme: 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde faaliyet gösteren okul kantincilerine, eğitim semineri verildi.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve İlçe Milli Eğitim ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün destek verdiği proje kapsamında, ilçedeki okullarda faaliyet gösteren kantin işletmecilerine yönelik iş açma yönetmenliği, hijyen yönetmenliği ve uyulması gereken diğer kurallar ile ilgili seminer gerçekleştirildi.

Çubuk Belediyesi meclis salonunda düzenlenen seminere, okul kantincileri ve öğrenciler katıldı.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Mensur Toprak, seminerde okul idareleri tarafından kantin işletmesinde gösterilmesi gereken hassasiyetleri anlattı.

İşyeri açma yönetmenliğinde kantinlerde bulunması gereken asgari şartların sağlanması için belediye denetimlerinin devam edeceği söyleyen Toprak, yönetmenliğe göre kantinlerde bulunması gereken fiziki şartlar, alet ve ekipmanların hijyenik olması gerektiğini kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlilerinden Esin İpek de personel hijyeni konularında çeşitli bilgiler verildi.

Ürünlerin tüketim tarihleri, saklama koşulları, uygun depolama konuları hakkında bilgi veren İpek, "Personel hijyeni konusunda iş akış şemaları oluşturulmalı, personelin görevlerinin belirlenmesi ve sorumluluklarının belirlenmesi gerekmektedir.  Ortam hijyeninde haşere ve zararlılarla etkin mücadele yapılmalıdır. Bunlarla birlikte gıda satış ve üretim yerlerinde personel hijyeni olmazsa olmazımızdır. Ambalajsız olarak satışa sunulan simit, poğaça ve bu benzer ürünler için kapalı uygun ortamlar hazırlanmalıdır" diye konuştu.

Okulları temsilen katılan öğrenciler ise kantinleriyle ilgili gördükleri eksikleri yetkililerle paylaştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Kantincilere Eğitim Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement