Danimarkalılar Kumru'yu Sevdi - Son Dakika
Yerel

Danimarkalılar Kumru'yu Sevdi

Danimarkalılar Kumru\'yu Sevdi

Güney Danimarka Üniversitesi Sosyoloji Profesörü Ümit Necef, 16 doktora öğrencisiyle birlikte gezi amaçlı Ordu'nun Kumru ilçesine geldi.

27.03.2013 15:09

Güney Danimarka Üniversitesi Sosyoloji Profesörü Ümit Necef, 16 doktora öğrencisiyle birlikte gezi amaçlı Ordu'nun Kumru ilçesine geldi.

Danimarkalı doktora öğrencilerinin çoğu evlerde ikamet ederken, bir kısmı ise müftülük misafirhanesinde kaldı. Sabah kahvaltısının ardından kaymakamlığa geçen öğrenciler burada Kaymakam Ahmet Özkan tarafından karşılandı ve Kumru ilçesi hakkında bilgiler verildi. Öğrencilere burada Kumru macunu ikram edildi. Yaklaşık üç yılda bir düzenlenen gezi amaçlı ziyarette her gelişte ayrı ayrı öğrenciler bulunuyor. Buradan sonra yürüyerek belediye binasına geçen doktora öğrencileri Başkan Ticabi Civelek tarafından karşılandı. Burada bir süre sohbet eden öğrenciler Profesör Ümit Necef aracılığıyla Başkan Ticabi Civelek'e sorular sorarak bilgi aldılar. Aralarında kaptan, öğretmen ve göçmen bürolarında çalışan görevlilerin olduğu öğrenci grubu Başkan Ticabi Civelek'le hatıra fotoğrafı çektirdiler. Başkan Ticabi Civelek, misafir öğrencilere Kumru ile ilgili broşür, kitap ve Kumru macunundan oluşan hediyeler verdi.

Belediye Başkanı Ticabi Civelek yaptığı açıklamada, "Danimarkalılar yaklaşık üç senede bir ilçemizi Ümit beyin nezaretinde ziyaret ediyorlar. Bizlerden ilçemiz geneli hakkında ve çalışmalarımız hakkında bilgiler alıyorlar. Bizler de ilçemizi en iyi şekilde tanıtmak ve misafirperverliğimizi göstermek adına kendilerine ikramlarda bulunuyoruz" dedi.

Doktora öğrencileri daha sonra Anadolu Lisesi ve YBO ziyaret ettiler. Akşam Kumru ilçesinde kalacak olan öğrencilerin buradan sonraki durağı ise Trabzon olacak. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Danimarkalılar Kumru'yu Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement