Derinkuyu'daki Anız Yangınları - Son Dakika
Yerel

Derinkuyu'daki Anız Yangınları

Derinkuyu\'daki Anız Yangınları

Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen son günlerde ilçede anız yangınlarının arttığını üreticileri anız yakmamaları konusunda uyarı.

27.09.2013 14:07

Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen son günlerde ilçede anız yangınlarının arttığını üreticileri anız yakmamaları konusunda uyarı.

Şen yaptığı açıklamada anızların yakılmasının tarlada bulunan canlılara da zarar verdiğini ve yangınların ekolojik dengenin bozulmasında önemli rol oynadığını belirterek önümüzdeki süreçte çiftçilerin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

Ayrıca anız yakmak için atılan ateşin bazen kontrol edilemez hale geldiğini ve çevreye tehdit saçtığını ifade eden Şen şöyle devam etti:

"Son günlerde bölgemiz arazilerinde anızların yakıldığını gördük bu nedenle tarım alanlarında anız yakılması son derece tehlikeli ve zararlıdır. İlçemizde her yıl yakılan anızın rüzgar ve tedbirsizlik yüzünden tarlalarda yangına dönüşmesi sonucu tarlalarımız zarar etmektedir. Ayrıca, anız yakımı topraktaki organik maddeleri yok ettiği için toprağın verimini de düşürür, daha çok da gübre kullanımına yol açar. Daha çok gübre kullanımı da bölgemizde azalan su kaynaklarının kirlenmesine yol açar. Ekin hasadı sonrasında yere düşen taneciklerden birçok hayvan beslenmektedir. Üreticilerimizin anız yakmamaları ve tarladaki dengenin korunması için duyarlı olmalarını istiyoruz." - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Derinkuyu'daki Anız Yangınları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement