Drama Öğrencileri Mesir Macunu Kardı - Son Dakika
Yerel

Drama Öğrencileri Mesir Macunu Kardı

Drama Öğrencileri Mesir Macunu Kardı

Yunusemre Belediyesi ile Yunusemre Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Muradiye Aile Yaşam Merkezinde düzenlenen yaratıcı drama kursunun öğrencileri Tıp Tarihi Müzesini ziyaret etti.

16.03.2016 14:36

Yunusemre Belediyesi ile Yunusemre Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Muradiye Aile Yaşam Merkezinde düzenlenen yaratıcı drama kursunun öğrencileri Tıp Tarihi Müzesini ziyaret etti. Dönemin kıyafetlerini giyen öğrenciler Mesir Macununun nasıl yapıldığını öğrenerek temsili mesir karma törenini canlandırdı.

Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Muradiye Aile Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen yaratıcı drama kursu öğrencileri, yaratıcı drama lideri Dilek Çevik önderliğinde, 'Yaparak, yaşayarak öğrenme'yi desteklemek amacı ile Tıp Tarihi Müzesi'ni gezdi ve drama çalışması gerçekleştirdi.

Unutulmaz anların yaşandığı canlandırmalarda çocuklardan bazıları Sultan Süleyman, bazıları Hafsa Sultan bazıları da Merkez Efendi oldular ve tarihin sayfalarında heyecan verici bir gezintiye çıktılar. Mesirin yapılışını ve o dönemde uygulanan tedavi yöntemlerini önce rehber eşliğinde müzeyi gezerek öğrenen çocuklar ardından kostümler eşliğinde Mesir karımını canlandırarak adeta bir görsel şölene imza attılar.

"Drama, kendi içinde bir öğretim yöntemi, bir disiplin, bir sanat yöntemi olarak yer almaktadır." diyen Halk Eğitim Müdürü Aynur Özdemir çalışmaları desteklediklerini ve burada aldıkları eğitimle kalıcı öğrenmenin çocukların algı ve düşünsel dünyalarına farklı pencereler açtığını ifade etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Drama Öğrencileri Mesir Macunu Kardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement