Dursunbeyliler, Soma'da Muhteşem Bir Gece Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Dursunbeyliler, Soma'da Muhteşem Bir Gece Düzenledi

Dursunbeyliler, Soma\'da Muhteşem Bir Gece Düzenledi

Soma Dursunbeyliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, kuruluşlarının birinci yılını görkemli bir programla geride bıraktı.

03.12.2012 19:17

Soma Dursunbeyliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, kuruluşlarının birinci yılını görkemli bir programla geride bıraktı.

UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan Barana gecesi ile Soma'da yaşayan Dursunbeylileri buluşturan etkinlik, Zafer Mahallesi'ndeki Düğün salonunda gerçekleştirildi. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup ve Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, dernek ve oda başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede konuşan Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, etkinliği tertipleyen dernek yönetimine teşekkür etti, "Çeşitli nedenlerden dolayı Dursunbey'den çıkarak bugün burada bizleri buluşturan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu salonda görüyorum ki Soma'da yaşayan hemşerilerimizin yoğunluğu bizleri duygulandırdı. Kültürel mirasımızın burada ki hemşerilerimizce önemsenmesi inanın bizler için guru verici bir gelişmedir. Sizlerle burada Dursunbey'e özgü barana gecesini izleyeceğiz. Barana denince Soma ile ortak tek noktamız akla geliyor. Soma'nın Tarhala Baranası ve Dursunbey'in Baranası akla geliyor. Bu ortak Noktamız bizleri bu gün burada buluşturdu. Dünya Kültür Mirası olarak kayıtlara geçen Barana Kültürü Toplumda farklı bir otoriteye sahip bir oluşumdur. Bu nedenle Ahlaki ve toplumsal yapının vazgeçilmez bir olgusudur. Sizlerle birlikte bunu hep birlikte bu akşam yaşayacağız" dedi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de gecede konuşma yaptı, davet üzerine ilçeye gelen Belediye Başkanı Yılmaz ve beraberindekilere teşekkür etti. Ergene, dernek yönetiminin hizmet binası talebinin karşılanması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Dernek Başkanı Kemal Özdemir ise, düzenledikleri geceye katılan Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz'a ile kendilerine dernek binası sözü veren Belediye Başkanı Hasan Ergene'ye ve programa katılan tüm davetlilere teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dursunbeyliler, Soma'da Muhteşem Bir Gece Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement